Sport

Ebben a meccsben minden benne volt, amiért rajongunk a dartsért

Jackpot a Pusztító ellen, vagyis Adrian Lewis Darren Webster ellen, ez volt a darts-vb karácsonyi előtti utolsó játéknapjának délutáni csemegéje.

Lewis ugyanúgy kezdett, mint egy körrel korábban, amikor a spanyol Cristo Reyes ellen győzött 0-2-ről. Most Webster húzott el 2-0-ra, aki az első szettet 3-2-re, a másodikat 3-1-re nyerte, de a kétszeres világbajnok Lewis nem zuhant össze.

Igaz, Websternek megvolt az esélye, hogy 3-0-s előnyre tegyen szert, de a harmadik szett mindent eldöntő játékában nem tudott kiszállni 28-ról, Lewis viszont nem rontotta el a dupla 14-et.

A negyedik szettben Webster 108-ról kiszállva már 2-0-ra is vezetett, Lewis viszont zsinórban három leget húzott be, és egy 91-es kiszállóval már 2-2-re álltak a felek.

Az ötödik játszmában jött az újabb hullámvasutazás, Lewis nyerte az első két leget, de Webster feltámadt, 140-ről kiszállva egyenlített, majd az ötödik leget is megnyerve megint ő állt jobban.

Jackpot odavert a hatodik szett elején, 132-ről és 124-ről szállt ki, de Webster felnőtt mellé, 142-vel zárta le a harmadik leget, majd a negyedikben nagyjából egy centire volt attól, hogy övé legyen a vébé első kilencnyilasa

Lewis így is lepacsizott vele, hatalmas jelenet volt!

Lewis döntő szettre mentette a meccset, amelyben Webster 2-0-s előnyre tett szert, de ellenfele egyenlített, így jöhetett a rövidítés. Ahol Lewis használta ki jobban a lehetőségeit, a hatodik legben két meccsnyila is volt, és egy dupla 12-es kiszálló révén már az elsővel lezárta a meccset.

Fantasztikus csata volt, az ilyenek miatt szerzett komoly rajongótábort magának a darts.

Kiemelt kép: Luke Walker/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik