Nagyvilág

A kórházi ágyban szexelt rákos betegével egy kanadai doktornő

A 37 éves onkológus tettét iszonyatosként és undorítóként jellemezték fegyelmi meghallgatásán.

Eltiltottak az orvoslástól egy kanadai doktornőt, mert szexuális kapcsolatot létesített egyik rákos betegével – jelentette a helyi sajtó.

A 37 éves Theepa Sundaralingam egy nappal azután kezdett el flörtölni a meg nem nevezett beteggel, hogy közölte vele, rákos. Megadta neki a telefonszámát, valamint elérhetőségét az Instagramon, majd erotikus üzeneteket kezdtek el váltani, és később többször is lefeküdtek egymással. Az ontariói orvos- és sebészkamara fegyelmi bizottság a héten tárgyalta a nő ügyét. A testület jellemzése szerint elítélendő és undorító volt, amit az orvos csinált.

Tettét szexuális molesztálásnak ítélték, majd a nőt megfosztották orvosi engedélyétől. Emellett kötelezték, hogy helyezzen letétbe 16 ezer kanadai dollárt, a beteg terápiás kezelésére, ha esetleg szüksége lesz rá.

Sundaralingam tudta, hogy amit csinál szabályellenes, és az orvosi engedélyével játszik, ezért többször is arra kérte a beteget, hogy tartsa titokban kapcsolatukat, és törölje ki üzenetváltásaikat.

A kapcsolat hét hónapon át tartott. Az orvosnő többször is lefeküdt a férfival, a beteg otthonában, valamint a kórházban is. A beszámoló szerint a kórházi ágyban is szeretkeztek, amikor a férfi csontvelő-átültetésen, valamint kemoterápián esett át. Utoljára 2015 szeptemberében feküdtek le egymással, ami után a nő közölte a férfival, hogy szakít vele, mert beleszeretett egyik kollégájába, akivel akkor már kapcsolata volt. Ezután nem volt hajlandó többet találkozni a beteggel, és a kezelését is abbahagyta.

Drukkolj, hogy legközelebb egy doktornő kezei közé kerülj
Egy tanulmány szerint több tízezer emberéletbe kerül az, hogy férfiak is gyógyítanak.

A beteg a fegyelmi tárgyaláson közölte, hogy a szakítás hatalmas lelki megrázkódtatást okozott neki, egy olyan időszakban, amikor rendkívül sebezhető volt.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:iStock//Choreograph

Ajánlott videó

Olvasói sztorik