Belföld

Lefogtak és megerőszakoltak egy 15 éves lányt Miskolcon, elképesztő dolgokat állítanak a vádlottak

Szexuális erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a Miskolci Járási Ügyészség azt a két büntetlen előéletű 15 éves fiút, akik tavaly májusban lefogtak és megerőszakoltak egy 15 éves lányt Miskolcon.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az erőszakot megvalósító fiúra 2 év 6 hónapot, míg a lányt lefogó társára 1 év 4 hónap javítóintézeti nevelést kértek előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a fiúk beszélgetést kezdeményeztek a lánnyal a miskolci villamoson, majd arra kértek, hogy szálljon le velük, és elkísérték egy patakparti elhagyott területre. Itt az egyikük „komoly szándék nélkül” arra kérte, hogy prostituáltként dolgozzon nekik. Amikor a lány nemet mondott, arra szólították fel, hogy szexuális cselekményt végezzen nekik.

A lány tiltakozott, erre az egyik fiatal a patakon lévő híd korlátjához szorította és beleharapott az arcába. A lány megpróbált elmenekülni, erre a másik fiú is megharapta. Ezt követően az egyik fiú lefogta a lány kezét, míg társa megerőszakolta.

A lány el akart menni a helyszínről, de az egyik fiú megrúgta és többször is megütötte. Ezután visszakísérték a lányt a villamosmegállóhoz, majd a fiúk  felszálltak egy villamosra, míg a cselekmény hatása alatt lévő lány a helyszínen maradt. A két támadó azonban rövid időn belül visszatért, és egy másik parkos részre vitték a lányt, ahol ismét szexuális cselekmény elvégzésére szólították fel. Mivel a bántalmazott ezt nem akarta megtenni, az egyik fiú megütötte, majd otthagyták a lányt és távoztak a helyszínről.

Az ügyész elmondta, hogy a két fiatal tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.

Az erőszakot ténylegesen elkövető fú azt állította, hogy nem erőszakolta meg a lányt. Elmondása szerint amikor elmentek sétálni, akkor megölelte a lányt, aki jelezte neki, hogy ő együttlétet akar. Azt elismerte, hogy később visszatértek a helyszínre, de állítása szerint nem követett el olyan szexuális cselekményt, amelybe a lány nem egyezett volna bele

– mondta az ügyész.

A szóvivő elmondása szerint a másik gyanúsított csak annyit ismert be, hogy megharapta a lányt, ám elmondása szerint ezt is csak játékból tette.

Azt állította, hogy a társa és a lány jelezte neki, hogy félrevonulnak, mert kettesben szeretnének maradni. És amikor fél óra múlva kézen fogva visszaértek, akkor a másik fiú azt mondta, hogy megvolt neki a lány

– tette hozzá Jogg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik