Foci

A román játékos vagány akart lenni, de felsült a magyar közönség előtt

Csütörtök este beszámoltunk róla, hogy az amúgy harmadik vonalban szereplő és a hírekbe az elmúlt három évben inkább az Erdélybe vándorló magyar adóforintok miatt bekerülő FK Csíkszereda, a Román Kupa nyolcaddöntőjében óriási meglepetésre kiverte a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Dinamo Bucuresti csapatát.

Ön épp most tudta meg, hogy vett egy focilelátót Romániában
A Miniszterelnökségi Sajtóiroda közleményben reagált a magyar sajtóban futótűzként terjedő hírre, miszerint kormányunk 1,2 milliárd forintért megvásárolt egy román harmadosztályú fociklubot.

Mivel a rendes játékidőben (2-2) és a hosszabbításban (3-3, még egy-egy gól esett) sem tudtak dönteni a felek, így a büntetőpárbajban dőlt el a negyeddöntőbe jutás kérdése.

A tizenegyesek ötödik körében már-már úgy nézett ki, ha kínkeservesen, de továbbjut a Dinamo, lévén a csíkiak már egyszer hibáztak, így elég lett volna a bukaresti üdvösséghez, ha a 27-szeres román válogatott, Georghe Grazov értékesíti a saját tizenegyesét, de arca nagyobb volt, mint a tudása. Panenkázott, de rosszul.

A tizedik párharcig kellett várni, amíg újra hibázott valaki, akkor a Csíkszereda kapusa hárította a Dinamo belga védőjének, Then Delorge lövését.

A közönség már ünnepelt, amikor a bíró jelezte: megismételteti az utolsó tizenegyest arra hivatkozva, hogy a csíkszeredai kapus a rúgás előtt elmozdult a gólvonalról. Bordás Dániel azonban a megismételt büntetőt is kivédte.

A Román Kupában két székelyföldi csapat is bejutott a legjobb nyolc közé, mivel a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szerdán 5-0-s győzelmet aratott a másodosztályú CS Mioveni otthonában.

Nyitókép: fkcsikszereda.ro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik