Foci

Meglepetés nélkül: döntős a KTE

A Kecskemét 0-0-ás döntetlent játszott Zalaegerszegen a Magyar Kupában, így 5-1-es összesítéssel jutott a fináléba.

Az odavágón Tomiszlav Szivics legénysége gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát, a KTE-Ereco hazai pályán 5-1-re győzte le a Zalaegerszeget, így Csank János is csodát emlegetett, amikor a zalai esélyekről beszélt a találkozót megelőzően.

Ugyan a Kecskemét előtt adódott a meccs első helyzete, az első félidő nagy részét a Zalaegerszeg uralta, a 29. percben pedig a vezetést is megszerezhette volna Csank János csapata, Simon lőtt fölé a kapu torkából, a hazaiak pedig a folytatásban sem tudták bevenni Ribánszki kapuját, 0-0-val fordultak a felek.

A második felvonásban főleg a mezőnyben birkóztak a felek, a ZTE volt aktívabb, ez azonban helyzetekben nem mutatkozott meg sőt, a hajrá felé közeledvén Tököli bólinthatott volna a hálóba egy védő szorításában, a labda csak centikkel kerülte el a kaput.

A folytatásban sem sikerült gólt szereznie a csapatoknak, így maradt a 0-0-ás döntetlen és a kecskeméti továbbjutás, a KTE együttese a Videoton és a Kaposvár párharcának győztesével mérkőzhet meg a Magyar Kupa fináléjában.

Eredmény – Magyar Kupa-elődöntő – visszavágó
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 500 néző, Vezette: Gaál Gyöngyi

Zalaegerszeg – Kecskemét 0-0 (0-0)

Zalaegerszeg: Sipos – Turcsik (Cebara, 84.), Bogunovics, Miljatovics, Kovács G. – I. Delic (Szalai, 69.), Balázs (Simonfalvi, a szünetben), Horváth A., Kamber – Rajcomar, Simon A. Vezetőedző: Csank János

Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh, Mohl (Farkas, a szünetben) – Bertus, Ebala (Dosso, 84.) – Bori, Litsingi, Foxi (Cukic, 71.) – Tököli Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerző: –

Sárga lap: I. Delic (54.) illetve Gyagya (65.)

Piros lap: –

Továbbjutott a Kecskemét 5-1-el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik