Foci

Bombagólok és egy elmaradt büntető Győrben

Craig Short, a Fradi edzője szerint jól védekezett a Győr, ezért volt kevesebb helyzete csapatának, amely zsinórban másodszor kapott ki a Soproni Ligában.

A tavasszal sokáig veretlen Ferencváros a derbi után a győri rangadót is elveszítette.

A tabellán harmadik Győri ETO FC tíz perc alatt eldöntötte a pontok sorsát a kedd esti, esőáztatta bajnoki mérkőzésen: előbb Tokody talált be távolról (ritkán látható bombagólt szerezett a korábban Újpesten is megfordult támadó), majd Kink lába “sült el” 17 méterről.

A Fradi a hajrában Abdi révén szépített, igaz, jogosan kér számon egy büntetőt Solymosi játékvezetőn, aki nem vette észre, hogy Józsi kézzel ütötte el a labdát a tizenhatoson belül.

“Kaptunk egy hatalmas gólt, majd egy nagyon nagy hibát követtünk el a második találat előtt” – utalt Craig Short arra, hogy Kink tulajdonképpen szabadon lőhetett. A Fradi angol szakvezetője a klub honlapjának nyilatkozva elmondta még: “Nagyon jó csapat ellen játszottunk, egy jól védekező Győr volt az ellenfél, ezért volt kevesebb helyzetünk. Kár a tizenegyes szituációért, hiszen megadható volt, ami másképp is alakíthatta volna a mérkőzés sorsát…”

Ugyanakkor Pintér Attila szerint csapata felülmúlta a vendég Fradit, a győriek vezetőedzője szerint végig az történt a pályán, amit a labdarúgói akartak.

Soproni Liga, 26. forduló:
Győri ETO FC-Ferencváros 2-1 (2-0)
Gól:
Tokody (7.), Kink (10.), ill.Abdi (84.)
Kiállítva: Tokody (90., Győr)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik