Ziccer

Kele János: Az NB I-hez való görcsös ragaszkodás húz a mélybe sokakat

Az angol közvélemény egy része nemzethalált vizionál Thomas Tuchel szövetségi kapitánnyá válása miatt, pedig az angol futballtradícióból pontosan a német kinevezése következik. Bár az a Kecskemét jelmondata, hogy sem magasság, sem mélység nem rettenti a lila-fehéreket, Szabó István felmentésével kiderült, hogy utóbbi mégis. Mbappé stockholmi kiruccanása pedig nem úgy alakult, ahogy a francia eltervezte. Mindezeket Békési Bálinttal, UEFA C-licences edzővel, elemzővel beszéltük ki.

Nem fogadták kitörő lelkesedéssel Angliában a válogatott új szövetségi kapitányát. Thomas Tuchel kinevezésének napja a Daily Mail szerint egy sötét nap az ország történelmében, és nem elég, hogy külföldi lett a kapitány, ráadásul még német is. Tuchel mindössze a harmadik nem angol kapitány a a válogatott élén.

A konzervatív, tradicionalista énünk azt mondatja velünk, hogy a válogatottak élén az adott futballkultúrából jövő edző álljon. De mi valójában az angol futball tradíciója? Miért pont Tuchelre esett a szövetség választása, és miért nem egy hazai edzőre? Tucheltől elszakadva még arról is beszéltünk, hogy újra presztízsnek számít-e válogatott irányítani.

Az a felelősségünk, hogy megmentsük, amit felépítettünk

– nyilatkozta Tóth Ákos, a Kecskemét sportigazgatója miután egy tatabányai edzőmeccset követően felmentették a munkavégzés alól a sikeredző Szabó Istvánt, helyére pedig a balul sikerült angyalföldi szereplés után Gera Zoltánt nevezték ki.

A probléma az, hogy a kecskeméti klubvezetés az NB I-es tagságot látja építménynek, miközben az elmúlt évek jó edzői munkája lenne az, valamint az, hogy a klub profitábilisan tudott játékosokat értékesíteni. A Kecskemét példája megmutatja, hogy hogyan mételyezi a magyar futballt az NB I és az NB II közötti pénzügyi osztálykülönbség.

A stockholmi rendőrség szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt indított egy nyomozást, svéd lapok szerint Kylian Mbappét gyanúsítják. A csatár sérülésre hivatkozva hagyta ki a franciák Nemzetek Ligája-mérkőzéseit októberben, ami alatt ő a svéd fővárosban bulizott egy nagyobb társasággal.

A Real Madrid játékosa közben tagadta az érintettségét, és azt írta X-profilján, hogy a gyanúba keverése csupán a PSG bosszúhadjárata ellene, akikkel jogvitában áll egy 55 millió eurós tartozás miatt. Pálcát nem törtünk Mbappé felett, de beszélgettünk arról, hogy hogyan mehetett végbe az, hogy a francia sztár népszerűsége az utóbbi években szigorúan monoton csökkenő tendenciát vett fel.

Kapcsolódó
Szoboszlai menedzsere: Magyarország alkalmas arra, hogy topsportolókat neveljünk
Egy olyan munkát kezdtünk el, aminek nem egy-két év múlva van vége, hanem hosszú távú, globális céljaink vannak – mondta Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere a Liverpool sztárjának brandépítéséről.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik