Ziccer

Vajon mire kapja az akadémiáért járó támogatást a Diósgyőr, ha saját nevelésű játékosok helyett külföldiekkel van tele a kezdő

A 24.hu maratoni olimpiai közvetítéssorozatából érkező Aranyossy Áronnal kiegészülve Párizstól Miskolcig jutottunk: először elbúcsúztattuk pár szóban a párizsi játékokat és kalapunkat emeltük minden magyar olimpikon előtt, majd angliai kitérőt téve a dinasztiaépítő menedzserek eltűnésének okairól beszélgettünk, végül pedig a Szigetről Magyarországra visszatérve Szűcs Kornél Plymouthba igazolása kapcsán dicsértük a Kecskemétet és fogalmaztunk meg kérdéseket a diósgyőri klub vezetése és játékospolitikája kapcsán.

Az angol futballon belüli hatalmi struktúrák átalakultak. Régen a menedzsereket piedesztálra emelték, szobrokat állítottak nekik, korszakalkotók voltak – gondoljunk csak Wengerre, Sir Alexre vagy Shanklyre. A legutóbbi tíz menesztett Premier League-menedzser, átlagosan 722 napot töltött a posztján, azaz kevesebb mint két évet. Ennek kapcsán beszéltünk a jelenség idődimenziójáról, a generalisták kontra specialisták szembeállításról, a vezetőedzők csereszabatosságáról, valamint a közeg szerepének fontossága kapcsán Kulcsár Krisztián, egykori NOB-elnök példája is előkerült.

Szűcs Kornél a világ legerősebb másodosztályában szereplő Plymouth-hoz szerződött Kecskemétről. A fiatal hátvéd DVTK-nevelésként Miskolcon nem kellett, ingyen távozott tavaly nyáron Kecskemétre, ahol Szabó Istvánék meglátták benne a potenciált. A hozzáértés jutalma pedig egy klubrekordot jelentő átigazolási díj lett. Szűcsöt ugyan a piros-fehér szíve Miskolcon tartotta volna, ám a menedzsmentje az acélvárosi helyzetet felmérve a váltás mellett érvelt, majd később az Angliába szerződést követően azt nyilatkozták, hogy másfél-két év “eltűnt” a hátvéd pályafutásából, és hogy ideális körülmények között ez a váltás jóval korábban is összejöhetett volna neki.

A miskolci születésű hátvéd átigazolása kapcsán beszéltünk identitásnélküliségről és konstans pánikról, arról, hogy mit csinálnak jól Kecskeméten, valamint arról, hogy lesz-e/volt-e a hibáknak következménye Miskolcon, és hogy vajon mire kapja az akadémiáért járó támogatást a Diósgyőr, ha saját nevelésű játékosok helyett külföldiekkel van tele a kezdő.

Az Eb után itt az újabb lehetőség arra, hogy velünk játszatok. A hétvégén indul a Premier League új szezonja, amire mi is készülünk egy zicceres fantasy ligával. Csatlakozni a regisztrációt követően a rnx3lw kóddal, vagy a hivatkozásra kattintva tudtok.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik