Ziccer

Szakmai vagy marketingdíj az Aranylabda?

Komolyan vehető-e az olimpiai futballtorna? Ki nyeri majd és kinek kellene nyerni szerintünk az Aranylabdát? Lehet-e rehabilitálni egy családon belüli erőszakot elkövető játékost? Mi folyik a Chelsea-nél? Ezúttal ezeket a kérdéseket jártuk körbe Kurdi Benedekkel, a Ziccer fantasy ligájának győztesével.

Hamarabb rendeztek olimpiai futballtornát, mint világbajnokságot, utóbbinak mégis tagadhatatlanul nagyobb a presztízse. A jelenlegi szabályozás szerint csak 23 éven aluli játékosok léphetnek pályára a tornán, maximum három túlkoros játékossal kiegészülve. A férfi olimpiai labdarúgás mostoha szerepének történeti okai mellett megbeszéltük, hogy jelen formájában van-e létjogosultsága a játékokon.

Szégyenbe hozza várost

– így kommentálta Benoit Payan, marseille-i polgármester Mason Greenwood Marseille-be szerződését. A futballőrült város az Athletic cikke szerint megosztott az angol csatár szerződtetését illetően. Hiába választották a tavalyi madridi kölcsönjátéka után a Getafénál a szezon legjobbjának, a korábban elkövetett párkapcsolati erőszak miatt úgy tűnik, végleg kiiratkozott az angol futballból. Szét lehet-e választani egy futballista pályán mutatott teljesítményét és azt, hogy milyen ember a magánéletében? Mi az üzenete ennek az igazolásnak a családon belüli, vagy párkapcsolati erőszakot elszenvedő nők felé? Lehet-e rehabilitálni egy ilyen játékost és ha igen, mennyi időnek kell eltelnie?

Már nem naptári év alapján, hanem egy szezonra vonatkozóan adják az Aranylabdát, ezért az Eb és a Copa América után adódik a kérdés, hogy ki fogja kapni és ki érdemélné meg a legjobban? Nyerhet-e egy védő, jelesül Carvajal, aki kitűnő szezont zárt mind egyénileg, mind csapatban? Vagy Rodri lesz a befutó, akinek, bár nem a leglátványosabb a játéka, a hiánya mindig feltűnő? Esetleg Bellingham vagy Vinícius Junior lesz a nyerő a France Footballnál? Vagy Messi porolhatja ki a vitrint az újabb díjának? Ezen kérdések mellett érintettük azt is, hogy kulcskérdés lesz, ki mögé áll be a Real Madrid lobbija, valamint elképzelhetőnek tartjuk-e azt, hogy a jelenlegi nyilvánosságszerkezetben ne egy botrányhős nyerjen.

Nagy a jövés-menés idén nyáron is a Chelsea-nél, többek között edzőt is váltott a csapat, Mauricio Pochettino helyett Enzo Marescával kezdik el az új szezont Londonban. A Chelsea kapcsán arról beszélgettünk, hogy a világfutball Donald Trumpja, Todd Boehly mennyire türelmes ember, valamint, hogy miért éppen Marescára eshetett a választása a vezetőségnek, és hogyan fog a játékosokból csapat kovácsolódni.

Természetesen pár szót az Eb-fantasyről is ejtettünk, annál is inkább, mivel a következő szezonban zicceres PL-fantasy ligát indítunk – a részletekkel még a következő hetekben jelentkezünk. Vendégünket kikérdeztük arról, hogy hogyan kell ezt a játékot játszani, valamint üzentünk az MLSZ-nek is, hogy a tíz éve elfelejtett NB I-es fantasy ligát ideje lenne újra elővenni.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik