Ziccer

Kele János: Ezek az angol játékosok nem zsenik

Az angolok az ezen az Eb-n megszokott botrányos játékkal, csupán hosszabbítás után jutottak tovább a majdnem csodát csináló Szlovákia ellen. Georgia egy öngóllal csak ráijeszteni tudott a spanyolokra, akik simán, 4-1-es győzelemmel meneteltek tovább Németországban a németek elleni negyeddöntő felé. A két meccs tanulságait ezúttal Somos Zoltánnal, a Fehérvár Médiacentrum főszerkesztő-helyettesével, az RTL kommentátorával beszéltük át.

A kiesés széléről táncolt vissza Anglia Szlovákia ellen. A már a nyolcadik percben a saját szurkolóiktól füttyszót kapó angolok a 25. percben Schranz gólja után hátrányba kerültek, és egészen a 95. percig úgy is maradtak, amikor Bellingham ollózásának köszönhetően az Eb első hosszabbítását nézhettük végig. Tizenegyesekig azonban nem jutottak el a csapatok, ugyanis Kane a hosszabbítás elején rögtön gólt fejelt. Több találat nem született, így Southgate-ék készülhetnek a Svájc elleni negyeddöntőre.

Az angolok játéka kapcsán beszéltünk arról, hogy négy olyan meccsük volt eddig, ahol nemhogy rezgett a léc, hanem még léc sem volt, és hogy

Southgate-nek fogalma sincs, hogy lehetne a világklasszis játékosait használni.

Szóba kerül a nem létező angol baloldal mellett az is, hogy az angol játékosok a ronaldinhói értelemben véve nem zsenik, de beszélünk a fojtogató angol közvéleményről, valamint Gary Lineker nagy port kavaró kommentje kapcsán arról is, hogy mi egy újságíró feladata akkor, ha a nemzeti tizenegye pályára lép.

Georgia szimpatikus vesztesként búcsúzott az Eb-től, miután a spanyolok 35 lövést a kapujukra eresztve, 4-1-re lépték le őket. A sima spanyol győzelem okán felvetődött, hogy láttunk-e már ekkora különbséget két csapat között egyeneses kieséses meccsen, de beszéltünk arról is, hogy Yamalék a 2008-as Eb-győztes együttesre emlékeztetnek minket, valamint a szóban forgó játékos kapcsán arról értekeztünk, hogy vajon hány évet bír majd el a karrierje így, hogy 16 évesen már ekkora magasságokban jár.

Kapcsolódó
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik