Ziccer

Ez az Eb megmutatja, mekkora különbség van futballgondolkodó és bójatologató edzők között

Az angolok botrányos játékkal értek el gól nélküli döntetlent a szlovének ellen, amivel mindkét csapat továbbjutott, mivel a csoport másik mérkőzésén, a dán-szerben szintén 0-0-val ért véget. Az angolok így is megnyerték a csoportjukat, a dánok odaértek másodiknak, mögöttük pedig a szlovének jutnak tovább, ebből csoportból így nem előzhet meg senkit a magyar válogatott. A franciák csupán egy pontot szereztek a lengyelek ellen, míg az osztrákok parádés játékkal verték a hollandokat, így Ausztria csoportelsőként végzett Franciaország és Hollandia előtt. A játéknap történéseit ezúttal a holland másodosztályú SC Cambuur videóelemzőjével, Sándor Gergellyel beszéltük ki.

Ralf Rangnick hibái ugyan a klubfutballban kiütköztek korábban, de amit egyelőre az osztrák válogatottal csinál, az tündérmesébe illő. A német mester nem fél meccsterv alapján változtatni a kezdőjén, ennek pedig meg is lett az eredménye:

általános meglepetésre a franciák és a hollandok előtt végeztek a csoportban Sabitzerék.

Rangnick ódájának zengése mellett felmerült a szokásos kérdés, miszerint miért nem kezdő Weghorst, de szóba kerültek a hollandok stratégiai jellegű problémái is.

Kylian Mbappé megszerezte karrierje első Eb-gólját, amit maszklevétellel ünnepelt, Didier Deschamps csapatának azonban nem sikerült kivetkőznie magából, ugyanazt a nyúlszívű játékot láttuk a franciáktól, amit az első két meccsen – ez most egy döntetlenre volt elég a már a meccs előtt biztos kiesőnek számító lengyelek ellen. Adódott a kérdés, hogy vajon a 2018-ban világbajnokságot nyerő csapat óta fejlődött-e a francia válogatott játéka?

A francia antifoci rúgott minket át a csatorna másik oldalára, hogy a futballgyilkos Southgate okozta szenvedéseket kibeszéljük. Az angolok szövetségi kapitánya kapcsán előkerül, hogy mi a különbség a futballgondolkodók és a bójatologató edzők között, beszélünk arról, hogy mennyire fontosak a játékoskapcsolatok a válogatott futballban, szóba kerül az is, hogy hány világklasszis játékos volt az angolok kezdőjében, valamint egy első olvasatra érthetetlennek tűnő, de az adás meghallgatását követően érthető kitérőt teszünk a ’90-es évek Magyarországára, útközben pedig még a galaktikus Real Madrid mellett Juan Ramón López Caro is bepattan hozzánk.

Kapcsolódó
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik