Ziccer

Skót-magyar: Aki látta ezt az utolsó húsz percet, az sosem fogja feledni

Katartikus, utolsó pillanatban szerzett góllal múlta felül Skóciát a magyar válogatott, így életben és versenyben maradt a továbbjutásért az Eb-n. Marco Rossi mesteri forgatókönyve kivételes dramaturgiával működött, a hős pedig egy olyan játékos lett, akit sokan a keretbe sem vártak.

A legfontosabb vizsgát letette a magyar válogatott az Eb-n, legyőzte Skóciát, és megőrizte esélyét a legjobb tizenhat közé jutásra. Marco Rossi csapata türelmesen és taktikusan játszott a támadásban semmit nem mutató skótok ellen, és az utolsó 15 percre fordulva nem csak mentálisan, de fizikai szempontból is bedarálta ellenfelét.

A meccs tanulságait a lefújás után Eppel Márton korábbi válogatott labdarúgóval beszéltük át: felsóhajtva megkönnyebbültünk, hogy a találkozón arccsonttörést szenvedő Varga Barnabás már jobban van, beszéltünk Rossi meccstervéről, vezetői kvalitásairól, a mesterien eltervezett cserékről, a – mint azóta kapitányi oldalról is megerősített módon – jó eséllyel sérüléssel játszó Szoboszlairól, ódát zengtünk a meccs legjobbjának választott Sallai Rolandhoz, de kitértünk rituálékra és babonákra, valamint arra is, miért olyan nagyszerű dolog, hogy nem Kele János ennek a csapatnak a szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó
Rossi morcosan üzent azoknak, akik Gulácsi szerepeltetése miatt kritizálják
Hihetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, ami a kapussal történik.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik