Ziccer

Igazságot Lukakunak!

Véget ért az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója: a portugálok a törökök lesimázásával bebiztosították helyüket a legjobb 16 között, Georgia megszerezte története első pontját egy nagy tornán a csehek ellen, Belgium pedig – Romelu Lukaku újabb meg nem adott gólja ellenére – Romániát verte, aminek következtében négy hárompontos csapat fordul az E-csoportban az utolsó körre. Az adás végén még pár szót a magyar-skótról is ejtettünk, majd matekozással zártunk. A nap történéseit – ezúttal némi csavarral – Borbély Imrével, az xfb Analytics adatelemzőjével és Rugli Tamással, a 24.hu újságírójával beszéltük ki.

Romelu Lukaku aligha nagy rajongója a VAR-nak, ugyanis a belga csatár harmadik gólját érvénytelenítették már a tornán videobíróval. A belgák ennek ellenére 2-0-ra nyerték a románok elleni meccset, így négy hárompontos csapat száll harcba a továbbjutást érő helyekért az utolsó fordulóban. Az adásban igazságot szolgáltattunk Lukakunak, ugyanis szót ejtettünk arról, hogy a belga csatár a mémesedése ellenére kifejezetten hasznos összjátékban, valamit az eddig látott két meccsük alapján azt is megtárgyaltuk, hogy meddig juthatnak a belgák.

Nem történt csoda, a törökök egy meccs alatt nem tanultak meg védekezni, a portugál támadógépezet pedig továbbra is félelmetes, de ez a csapat hátul is elég masszív. Utóbbi csapatrésszel kapcsolatban a mindkét szurkolótábortól vastapsot kiérdemlő Pepét, előbbivel kapcsolatban pedig Cristiano Ronaldót énekeltük meg, aki általános meglepetést okozó önzetlenségével, mintha azt sugallta volna, hogy elfogadja a megváltozott szerepkörét. Ronaldo egójának menedzselése mellett beszéltünk arról is, hogy milyen hatással lehet a Németországban élő törökök és a németek kapcsolatára az, hogy a török válogatott gyakorlatilag hazai pályán játszhat.

Georgia történelmi pontszerzéséhez kellett az is, hogy a csehek rendkívül sok helyzetet elpuskázzanak. Giorgi Mamardashvili a cseh csapat rémálmaiban lesz visszatérő szereplő, mivel a grúz kapus az xG alapján minimum három góltól mentette meg csapatát. Természetesen nem mentünk el szó nélkül amellett sem, hogy

ez a meccs a magyar válogatott esélyeit illetően a lehető legjobban alakult.

És ha már magyar esélyek: az adást a magyar-skót meccsre való előretekintéssel zártuk. Szoboszlai Dominik szerintünk sem teljesen egészséges, a skótokat pedig nem becsülnénk le. Borbély Imre elővette a kockás füzetét is és megnézte, milyen eredmények segíthetnek rajtunk, akkor ha megverjük a skótokat.

A magyar-skót meccs lefújása után érkezünk a már szokásossá vált élő kibeszélőnkkel, amiben beszélgetőpartnerünk ezúttal Eppel Márton, válogatott labdarúgó lesz.

Kapcsolódó
Üldözés, rohanás, cinkos félmosoly: így imádják a gyerekek Cristiano Ronaldót
Elképesztő dolgok történtek a török-portugál meccsen.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik