Ziccer

„Deschamps Southgate-nek: fogd meg a söröm, végigmegyek rúgott gól nélkül”

Jól indult, mégis a torna első gól nélküli döntetlenjét hozta a holland-francia meccs, az osztrákok lelépték a lengyeleket, utóbbiak a torna első kiesői, az ukránok pedig fordítottak a szlovákok ellen, ezzel rendkívül szorossá téve az E-csoportot. A második csoportkör utolsó előtti meccsnapját Holczer Ádámmal, a Soroksár kapusával beszéltük ki.

Lengyelország az első kiesője a 2024-es Eb-nek, el is búcsúztattuk őket, miközben felvetődött bennünk a kérdés, hogy hiányozni fognak-e?

A lengyel csapatnak ugyanakkor azt a kérdést kell feltennie, hogy Lewandowski hiányzott-e nekik, mivel a lengyelek játékához hozzá tenni nem tudó csatárnak a beköszönése a tornára nemzetének búcsúja is lett egyben.

Az osztrákok a biztató játékot hozó, de vereséggel végződő franciák elleni meccs után megszerezték az első győzelmüket. Rangnick csapatával kapcsolatban megbeszéltük, hogy miért maradhatott ki Wöber és Danso a védelem közepéből a franciák elleni meccs után, valamint az is előkerült, hogy mi a különbség a PPDA-mutató és megnyert párharcok száma között.

Az ukránok szlovákok elleni győzelmével az E-csoportban három csapatnak is három pontja van jelenleg, a kérdés már csak az, hogy hol állnak majd a belgák a románok elleni meccset követően. Szerhij Rebrov tökös húzásai mellett kapuskérdéseket is feszegettünk, mind lélektani, mind technikai oldalról Holczer Ádámmal, aki a különböző kapusiskolák filozófiájába is beavatott minket.

Ötven meccs után lett újra nulla-nulla a lefújást követően az Eb-n, az elkövetők a holland és a francia csapat. Ez az eredmény azt is jelenti, hogy a francia csapat eddig ezen a tornán még nem lőtt gólt – viccelődtünk is azon, hogy akár rúgott gól nélkül is végig lehet menni a bajnoki címig. Emellett pedig kitárgyaltuk, hogy mit főzött ki erre a meccsre Didier Deschamps, beszéltünk a hollandok összeállításával kapcsolatos vitákról, illetve Xavi Simons meg nem adott góljáról is.

Kapcsolódó
Koeman a lesgólról: Ha ilyen sokáig tartott kielemezni, akkor meg kellett volna adni a gólt
A holland kapitány előzetesen aláírta volna, hogy két kör után négy ponttal álljon a csapata.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik