Ziccer

Kalmár Zsolt: Mindenki Szoboszlaitól várja az extrát, de nem csak tőle kellene

A Svájc elleni összecsuklás a múlté: Marco Rossi csapata kiválóan helytállt Németország ellen, de a szerencse elpártolt tőle, és végül második csoportmeccsén is alulmaradt. Mi volt a meccsterv? Hogyan próbáltuk semlegesíteni Kroost? Szabálytalan volt-e az első német gól előtt Gündogan? Aki válaszol: Kalmár Zsolt, 36-szoros válogatott labdarúgó.

A két előző Eb-vel ellentétben Németországba már nem elvárások nélkül utazott a magyar válogatott. Az elmúlt két év sikersorozata, az aktuálisan Európa-rekordnak számító tizennégy veretlen meccs és a csoportelsőként kivívott Eb-kijutás olyan légkört teremtett a csapat körül, amelyben semmi nem tűnt elérhetetlennek és lehetetlennek. De vajon tényleg túlzóak voltak a várakozások, mint azt Szoboszlai Dominik nyilatkozta a meccs után?

Kalmár Zsolttal, a tornáról súlyos sérülése miatt lemaradó, 36-szoros válogatott középpályással arról is beszélgettünk, milyen vesztes Rossi, hogyan kezeli az öltözőben, ha taktikai meglepetés éri, és mennyiben befolyásolhatta a meccseink kimenetelét, hogy a korábbi Eb-kkel ellentétben az ellenfelek szemmel láthatóan nagyon is pontosan ismerik a magyar válogatott játékát.

Szó esett arról, milyen csapatkapitány Szoboszlai, létezik-e a csapatnál Szoboszlai-függőség, és egyáltalán baj-e, ha egy válogatott tudatosan legjobb játékosának minél kedvezőbb helyzetbe hozására építi a játékát? Említjük a meccshiányos játékosok kérdését, szóba kerül a közvélemény hangulata és a „mentális problémák”, valamint az is, hogy vajon csak esküvő és temetés képzelhető el a magyar nyilvánosságban a csapat kapcsán, és hol marad a higgadt, józan értékelés, a mértéktartó középút.

Kapcsolódó
„Azt éreztem, a bíró szemében egy kiscsapat játszott a nagycsapat ellen és nem mer a nagycsapat ellen fújni”
A magyar válogatott tagjai úgy érezték, Danny Makkiele játékvezető túlságosan támogatja a német csapatot.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik