Ziccer

Olyan bombaerős a portugál keret, hogy csak bukni lehet vele

Az Eb – szerintünk – eddigi legjobb meccsén a törökök legyőzték a szimpatikusan játszó Georgiát, a portugálok pedig két rekorderrel a pályán, a hajrában nyerték meg a csehek elleni meccsüket. Az Eb első csoportkörének utolsó napján Marosi Gergely, a Sport24 szerzője volt a vendégünk.

Vajon meddig fogja kísérteni a portugál válogatottat a Cristiano Ronaldo-probléma? A rekordot jelentő hatodik Eb-jén pályára lépő sztár látványosan hátrányára volt az elmúlt 25-30 év legerősebb portugál csapatának. A bombaerős keret kapcsán beszéltünk arról, hogy nem nagyon látunk „lyukas” posztot, valamint arról is, hogy miért pont Roberto Martínez, és miért nem egy portugál edző, horribile dictu, mondjuk José Mourinho a kapitány? A kérdés kapcsán elmélkedtünk arról, hogy a nemzeteken belüli nagy klubokhoz való hovatartozás miatt kialakuló klikkek lehetnek-e az okai egy külföldi kapitány kinevezésének, a blokk végén pedig az Eb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosáról, Pepéről is költöttünk egy ódát, aki alattomos hátvédből lett higgadt tanárember benyomását keltő játékos az évek során.

A csehek 0,04-es xG-re lőtt gólja adta az apropót ahhoz, hogy szóba ejtsük, hogy az idei Eb-n egyáltalán nem állunk csehül távolról lőtt gólokat illetően: a cseheké ugyanis már a 12. volt, pedig még csak az első csoportkör ment le. Összehasonlításképpen a katari vb-n összesen 13 volt ebből a fajtából. Adódik a kérdés: mi lehet ennek az oka?

Az Eb – szerintünk – eddigi legjobb meccsén 36 lövést, két bombagólt, kapufákat és őrjöngő nézőket láthattunk.

Az olasz szövetségi kapitányuk ellenére védekezni nem tudó törökök végül 3-1 verték a szimpatikusan játszó georgiai/grúz csapatot, akikben a 2016-os magyar válogatottat véltük felfedezni. Kvaracheliaék kapcsán még egy általában szűken mért dicséretet is kiosztottunk az UEFA-nak, végül pedig megalkottuk az Arda Güler-tételt.

Kapcsolódó
Marco Rossi: 2020 szeptembere óta először szégyelltem a csapatom játékát
A magyar szövetségi kapitány szerint a német csapat jobb nálunk, ezen senki sem sértődhet meg.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik