Ziccer

Az angol válogatott focija, vagy inkább a festék, ahogy szárad a falon?

A Bellingham vezette angolok a torna eddigi legunalmasabb meccsén verték a semmit nem mutató szerbeket, Eriksen góllal tért vissza az Eb porondjára, a hollandok hátrányból fordítva, de Ajax-játékos nélkül verték a lengyeleket. Mik az Eb harmadik napjának tanulságai? Ezekről beszélgettünk Galambos Dániellel, a Büntető.com munkatársával kiegészülve.

Nem a szerbek elleni meccsel nyerte el a semleges szurkolók szívét Anglia. Két borzalmas félidő után sikerült felülkerekedniük a szerbeken. Bár a spanyolok sorra nyerték a tornákat azzal, hogy eldugták a labdát, az angolok esetében azonban erről nem beszélhetünk, mert a hátrányba kerülésük után váltó szerbek sokat járathatták Pickford kapuja előtt a labdát. Mi hiányzik az angol válogatott játékából és meddig lehet ezzel a játékkal jutni?

Az előbbi kérdések érintése mellett arról is beszéltünk, hogy Bellingham játéka a Rossi-éra legszebb időszakaiban látott Szoboszlai Dominikéra hajazott,

hogy hogyan muzsikált Alexander-Arnold a középpályán, miért más szerepkörben játszott Kane, mint amit a klubjaiban megszokhattunk tőle, és még egy dicséretet is kiosztottunk az adásban sokat kritizált Southgate-nek.

A torna első döntetlenjét hozó Szlovénia–Dánia kapcsán szóba került Eriksen mesébe illő sztorija mellett az is, hogy hová lett az a dán csapat, amit öröm volt nézni a 2021-es Eb-n.

A hollandok problémái általában a kiesés szakaszban kezdődnek, ehhez mérten be is húzták első meccsüket 2-1-re a lengyelek ellen. A győztes gólt szerző, cserepadról beálló nyerőember Weghorsthoz az adás végén Attila még egy ódát is írt.

Kapcsolódó
Nagyon pipa lett, hogy nem főszerepet szántak neki, győztes gólt szerzett
Ronald Koeman elégedett Wout Weghorst hozzáállásával és munkájával.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik