Ziccer

A Cristiano Ronaldo-probléma, amit se kiköpni, se lenyelni nem lehet

Minden, ami eddig kimaradt az Eb-felvezetésből: lesz-e osztrák csoda, okoznak-e meglepetést az ukránok, mi lesz a belgákkal az aranygeneráció kifutása után, ledobják-e a Cristiano Ronaldo nevű béklyót a portugálok? Eb-felevezetés, utolsó epizód.

Aranyossy Áronnal, a 24.hu sportrovatának szerzőjével végigvettük azokat a csapatok, amelyekről eddig kevés szó esett az Európa-bajnokság felvezetésekor. A kiváló erőkből álló, kemény, fegyelmezett, sok tehetséges fiatallal érkező ukránokat a régi ismerős Szerhij Rebrov vezeti, legutóbb nyolcba jutottak, most akár még nagyobbat is álmodhatnak.

Az osztrákok 2016-ban nagyot égtek, legutóbb viszont továbbmentek a csoportból – és a későbbi győztes olaszok ellen sem vallottak szégyent –, azóta pedig lecserélték Franco Foda defenzív, kockázatkerülő fociját a Rangnick-féle, kompromisszumokat hírből sem ismerő letámadásra.

Tényleg ők lesznek a torna meglepetéscsapata?

És vajon mi jön ki a most is brutálisan erős kerettel érkező portugálokból úgy, hogy továbbra is ragaszkodnak Cristiano Ronaldo játszatásához? Elfér egyszerre a pályán ő, Bernardo Silva, Bruno Fernandes és Joao Félix, vagy éppen Rafael Leao? Mire mennek a belgák, akiknek aranygenerációjából Courtois-t a kapitány kihagyta, és így lényegében mindössze De Bruyne, Vertonghen és Lukaku maradtak hírmondónak? Kell-e aggódniuk a csoportból való továbbjutás miatt a sérülés okán Koopmeinerst és Frenkie De Jongot is elvesztő hollandoknak? És melyek azok a „radar alatt” lévő játékosok, akik nevét az Eb alatt tanulhatja meg a szélesebb közönség?

Erről és sok minden másról beszélgettünk az Eb nyitómeccse előtti utolsó Ziccerben.

 

Kapcsolódó
Az Eb előtt megtört egy veretlenségi sorozat, de reméljük, elindult egy újabb
Az írek elleni vereséggel megtört a válogatott 14 meccses veretlenségi sorozata, Izrael ellen azonban sikerült ezt gyorsan feledtetni, sima 3-0-s győzelmet követően utazik a csapat Németországba. A Ziccer legutóbbi adásában megbeszéltük, hogy mi tűnt fel nekünk ezen a két mérkőzésen, majd folyattuk a nagy válogatottak kivesézését is.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik