Ziccer

Tényleg a Real Madrid a futballvilág Halálos Iramban-szériája?

Melyik műfajban jó igazán Signor Bajnokok Ligája, azaz Carlo Ancelotti? Mit mond el a Sárga Falból kiváló Edin Terzić ténykedése a német futballkultúráról? Kinek kedvez az, hogy az UEFA 23-ról 26 főre emelte az Eb-re nevezhető keretek létszámát? Az adás végén parázs vita alakul ki a szurkolói létről, amely során felvetődik a kérdés, hogy mi vajon jobban írnánk-e, ha közben tizenkét dühös ember ordibálna a szerkesztőségben a hátunk mögött? Ezen a héten helyezkedésünket Nyúl Krisztián, az MTK U16-os és U17-es csapatának videóelemzője segítette.

Carlo Ancelotti szemünk előtt ír történelmet: hatodszor jutott el aktuális csapatával a Bajnokok Ligája fináléjáig, ez a bravúr eddig még senkinek nem sikerült edzőként. Jogosan vádolható-e azzal az olasz mester, hogy taktikailag nem a legfelkészültebb? Ha igen, akkor mégis mitől ennyire sikeres? Mi a különbség az Evertonban és a Realban látott Ancelotti között? Vigyázat,

egy csines átadással Egervári Sándorig is eljutunk.

Edin Terzić minden szurkoló álmát éli: a dortmundi Sárga Falból kiválva vezette – immáron edzőként – BL-döntőig csapatát. Mit árul el az ő dortmundi szerepvállalása arról, hogyan áramlik a tudás a német futballban?

A két topedző után vigyázó szemeinket az Eb-re vetettük: az UEFA nemrég jelentette be, hogy – az előző tornához hasonlóan – 23-ról 26 főre emelik a válogatott keretekbe nevezhető játékosok számát. Megvizsgáltuk, hogy ez a döntés kiket segíthet, és Marco Rossi kerethirdetése előtt azon is lamentáltunk egy sort, hogy kik azok a magyar játékosok, akik így nagy valószínűséggel beférnek a nemzeti huszonhatba.

A szurkoló mindent tud, nem hülye, legbelül tudja a reális esélyeket, csak éppen ettől eltekint

Esterházy Péter így vallott a szurkolói létről az Utazás a tizenhatos mélyére című remekében. Mi ezen a héten a diósgyőri szurkolók bojkottja nyomán utaztunk a magyar szurkolói lélektan mélyére: van-e tétje ma annak Magyarországon, ha a szurkolók távol maradnak egy-egy meccstől, van-e olyan teljesítmény, ami után adekvát reakció a bojkott, egyáltalán miért merülhet fel az, hogy nem mindenki a legjobb tudása szerint dolgozik a magyar futballban? Ezen kérdések mentén indulunk el a 90-es évek Magyarországáról, érintjük a jelenkor Dániáját, majd érünk el egészen Richlord Enninig.

Kapcsolódó
Miért kezeli úgy a sajtót a magyar edző és játékos, mintha egy ötéveshez beszélne?
Jön fizetési és átigazolási plafon a Premier League-ben? És ha igen, akkor miért vezet ez tovább a Szuperliga felé vezető úton? Mit kell tudni a hétvégén a Barcát oktató Gironáról, és lesz-e jövőre magyar játékosa a klubnak? Bunda volt-e az Újpest-Diósgyőr, és minek köszönhetőek az idei PL-szezon vízilabda-eredményei?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik