Ziccer

Rasszista-e Mészöly, megoldás-e De Rossi?

Újabb bajnoki sikerével már a BL-helyeket ostromolja Olaszországban az AS Roma, amely valósággal hasít José Mourinho kirúgása és a klublegenda Daniele De Rossi kinevezése óta – hogy fenntartható-e a sikerszéria, arról Kéri András Dániel futballszakírót, a Sport TV állandó szakértőjét kérdeztük. Szóba került Mészöly Géza „fekázása” és az is, hogy bár az MLSZ-nek a gyűlölet nem pálya, a lelátókról zúgó cigányozást mégis rendszeresen enyhébben ítéli meg a fegyelmi bizottság, mint más rasszista indíttatásúnak vélt cselekedeteket.

Zabálja a bekapott lövéseket, mégis egymás után szerzi a győzelmeket a Serie A-ban Daniele De Rossi kinevezése óta az AS Roma. De vajon tényleg sikeredző van születőben, vagy pusztán a José Mourinho kirúgása utáni általános felszabadultság, és az ún. “új edző pattanás” okozza a váratlan sikerszériát?

Mészöly Géza meggondolatlanul nyilatkozott, az MLSZ vasszigora pedig mérlegelés nélkül lecsapott: az Újpest nemrégiben kinevezett új edzője 1+2 hónapos eltiltást kapott, miután „nagydarab fekaként” jellemezte saját csapatának játékosát, Franklin Saserét. Rasszizmus vagy suttyóság? Generációs különbség, vagy érzéketlenség? Mi az, ami Franciaországban már 30 éve sem fért bele, nálunk viszont a mai napig csupán mosolyogni tud rajta Bognár György? És vajon mennyire hiteles az MLSZ rasszizmus elleni, kompromisszumokat nem ismerő fellépése annak tudatában, hogy a szövetség fegyelmi bizottsága következetesen nem hajlandó rasszista inzultusként szankcionálni a lelátókról a mai napig rendszeresen zúgó cigányozást? Válaszok és vita a Ziccerben, ne hagyd ki te sem!

Kapcsolódó
Hiába az MLSZ kampánya, a magyar stadionokban a gyűlölet a pálya
A magyar futballpályákon gyakran felcsendülő cigányozás ellen láthatóan nem kíván a jelenleginél keményebb harcot indítani az MLSZ. A fegyelmi határozatok alapján úgy tűnik, mintha különbség lenne rasszizmus és rasszizmus között.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik