Ziccer

Azért, mert valaki Cristiano Ronaldo, már nem cserélhető le?

Az Eb első két negyeddöntőin Spanyolország hosszabbítás után, a 119. percben szerzett góllal ejtette ki a házigazda németeket, Franciaország pedig tizenegyespárbajt követően búcsúztatta Portugáliát. Ezek az eredmények azt jelentik, hogy Toni Kroost, Cristiano Ronaldot és Pepét utoljára láttuk Európa-bajnokságon játszani. A mérkőzések tanulságait ezúttal Marosi Gergellyel, a Sport24 szerzőjével beszéltük ki.

A mérkőzés előtti közvélekedés szerint a torna eddig két legjobb fociját játszó spanyol és német válogatott amolyan előrehozott döntőt játszik egymással Stuttgartban. A várakozásoknak megfeleltek a felek, egy izgalmas mérkőzésen előbb a spanyolok szereztek vezetést Dani Olmo révén, majd a rendes játékidő utolsó pillanataiban Wirtz egyenlített és mentette hosszabbításra a meccset, hogy ott a 119. percben szerzett Merino-góllal végül a spanyolok hagyhassák el győztesen a pályát. Amellett, hogy beszéltünk Toni Kroos kétes búcsújáról, a belépője nyomán megsérülő Pedri kapcsán szóba kerül, hogy tönkre lehet tenni egy karriert, ha egy fiatal játékos a pályafutása elején csapágyasra van hajtva, és hogy pontosan emiatt nem bántunk Lamine Yamal lecserélését, és ha már cserék, akkor megbeszéltük, hogy mi indokolta Luis de la Fuente változtatásait, de szóba került, hogy kudarcnak élhetik-e meg a németek ezt az eredményt, valamint arról is beszélgettünk, hogy igazságos-e az, hogy ha valaki összesen két sárga lapot kap az elődöntőig játszott öt meccsen, akkor kihagyni kényszerül az elődöntőt.

Franciaország még mindig nem szerzett akciógólt az Eb-n,

gól nélküli rendes játékidő után tizenegyesekkel sikerült legyőzniük Portugáliát. Ez is nagy tett, ugyanis a franciák az 1998-as vb óta először, három vesztes tizenegyespárbajt követően kerültek ki újra győztesen a szétlövésből. A mérkőzés élvezeti faktorának kitárgyalása mellett szót ejtettünk arról, hogy miért nem működik a francia támadójáték, a blokkok éjszakája mellett megénekeljük a hatalmas sprintet levágó Pepét, és természetesen beszélünk Cristiano Ronaldóról is – ezen a tornán utoljára.

Az adás végén pedig még az is szóba kerül, hogy mit gondolunk Demiral eltiltásáról és Bellingham felfüggesztett büntetéséről, valamint, hogy hülyeség-e az, amikor valakit a gólöröme miatt tiltanak el.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik