Ziccer

Skót-magyar: Aki látta ezt az utolsó húsz percet, az sosem fogja feledni

Katartikus, utolsó pillanatban szerzett góllal múlta felül Skóciát a magyar válogatott, így életben és versenyben maradt a továbbjutásért az Eb-n. Marco Rossi mesteri forgatókönyve kivételes dramaturgiával működött, a hős pedig egy olyan játékos lett, akit sokan a keretbe sem vártak.

A legfontosabb vizsgát letette a magyar válogatott az Eb-n, legyőzte Skóciát, és megőrizte esélyét a legjobb tizenhat közé jutásra. Marco Rossi csapata türelmesen és taktikusan játszott a támadásban semmit nem mutató skótok ellen, és az utolsó 15 percre fordulva nem csak mentálisan, de fizikai szempontból is bedarálta ellenfelét.

A meccs tanulságait a lefújás után Eppel Márton korábbi válogatott labdarúgóval beszéltük át: felsóhajtva megkönnyebbültünk, hogy a találkozón arccsonttörést szenvedő Varga Barnabás már jobban van, beszéltünk Rossi meccstervéről, vezetői kvalitásairól, a mesterien eltervezett cserékről, a – mint azóta kapitányi oldalról is megerősített módon – jó eséllyel sérüléssel játszó Szoboszlairól, ódát zengtünk a meccs legjobbjának választott Sallai Rolandhoz, de kitértünk rituálékra és babonákra, valamint arra is, miért olyan nagyszerű dolog, hogy nem Kele János ennek a csapatnak a szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó
Rossi morcosan üzent azoknak, akik Gulácsi szerepeltetése miatt kritizálják
Hihetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, ami a kapussal történik.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik