Sport

Márton Gréta Kongóról: Voltak dolgok, amikkel megleptek minket

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A magyar válogatott 30-22-re legyőzte Kongót a női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének pénteki játéknapján.

Kapcsolódó
Két vereség után újra meccset nyert a vébén a női kéziválogatott
Hozta a kötelezőt Golovin Vlagyimir csapata.

Mivel Németország délután fölényesen legyőzte a Koreai Köztársaságot, minden továbbjutási esély elszállt, így aztán eléggé elkenődve léptek pályára a mieink, de a dánok és németek elleni vereség után lelkileg volt fontos ez a meccs. Márton Gréta úgy értékelt, a vártnál nehezebb mérkőzést játszottak egy speciális ellenféllel szemben, amely nagyon jól teljesített. A balszélső szerint szomorkás hangulatú volt a bemelegítés, mert tudták, hogy már nem juthatnak tovább, de minden erejüket összeszedték.

Voltak dolgok, amikkel megleptek minket, főleg a remek átlövéseikkel, mert arra készültünk, hogy szeretnek betörni. A vasárnapi meccsen is szeretnénk magunknak és a szurkolóknak is bizonyítani, hogy mi mindent megtettünk. Sajnos Tomori Zsuzsanna most nincs a keretben, szerintem ő nagyon hiányzott a védekezésünkből

Az ősszel kezdődött csapatépítésről a Ferencváros játékosa úgy vélekedett: a legfontosabb, hogy meg kell találni a vezért védekezésben és támadásban is, és ha lesz valaki, aki kompletten tudja irányítani a csapatot, akkor könnyebb dolguk lesz.

„Örülök a nyolc gólomnak, örülök, hogy a hétméteresek bementek, de nem az volt a legfontosabb, hogy ennyi gólt szerezzek. Lelkileg mindenkinek nagyon kellett ez a győzelem, és jó dolog, hogy mindenki pályára lépett.

Az utolsó meccsen azért fogunk küzdeni, hogy nyerjünk a dél-koreaiak ellen, hiszen nem kérdés, hogy győzelemmel akarjuk zárni a tornát. Az egyik legnagyobb fegyverünk az lehet, ha megfuttatjuk őket”

– nyilatkozta a mezőny legeredményesebb játékosa, Planéta Szimonetta.

„Örülök, hogy kaptam lehetőséget, annak viszont nem örülök, hogy nem tudtam élni vele. Sajnos, ezen a világbajnokságon még nem tudtam megmutatni, amit tudok, és amiért behívtak, de remélem, lesz még rá lehetőségem”

– mondta az egyik lehetőséghez jutó, a második félidőben végig kapuban álló Szemerey Zsófia, aki 15 lövésből csak kettőt hárított.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol vasárnap 18 órakor a Koreai Köztársaság ellen zárják szereplésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik