Sport

Norvég szakértő: Ez botrány a kézilabdasport számára!

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com

Azt már előre látni lehetett, hogy a női kézilabda-világbajnokság létszámbővítésével annyira felhígul a mezőny, hogy lesznek teljesen érdektelen mérkőzések is. A csoportkörben még csak hagyján, de így van ez a középdöntőben is, ahol csütörtökön Norvégia 43-7-re verte Puerto Ricót.

Kapcsolódó
Női kézi-vb: koronavírus miatt visszalépett egy válogatott
A kínaiak javában játszaniuk kellene az alsóházi küzdelemben, az Elnök Kupában, ám mégsem tehetik.

Az Aftenpostennek nyilatkozva Gunnar Pettersen, a norvég férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya paródiának nevezte a mérkőzést, és úgy vélte, egy Puerto Rico-szintű csapatot nem szabadna vébére engedni.

Ennek a csapatnak nem szabadna itt lennie.

Akkor inkább vissza kellene térni a B és C világbajnoksághoz. Akkora volt a szintkülönbség, hogy az már kínos. Éppen ezért nem értek egyet a 32 csapatos bővítéssel. Nem hiszem, hogy ez hatással lenne ezekre az országokra” – mondta.

Kapcsolódó
Lékai Máté: Ezt jól elszúrtuk
A Telekom Veszprém irányítója önkritikusan nyilatkozott a csütörtöki vesztes Bajnokok Ligája meccs után.

A norvég TV3 szakértője, a 184-szeres válogatott, vb-ezüstérmes kapus, Ole Erevik úgy fogalmazott, ilyen szinten ennyire rossz mérkőzést még nem látott.

Nem tudják megfogni és eldobni a labdát, nem értem, hogy mondhatja valaki, hogy ez előnyös a sportágnak. Sőt! Botrány a kézilabdasport számára

– mondta Erevik.

Amíg a szakértők háborogtak, a válogatott szövetségi kapitánya Thorir Hergeirsson egyáltalán nem értett velük egyet.

„Nagylelkűnek és toleránsnak kell lennünk. Nem érdekel, mit gondolnak a szakértők. Az élvonalbeli kézilabda megengedheti magának, hogy a valamivel gyengébb nemzeteket is bevegye a világversenyekbe. Én nagyon tisztelem azokat a nemzeteket, amelyek eljönnek” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik