Ziccer

Szolidaritás vagy gyarmatosítás? Így mutat utat a futballnak a Premier League

A Manchester United és a Liverpool vezetése segítő kezet nyújtott volna az angol futball alacsonyabb osztályainak, de a pénzükért cserébe korlátlan hatalmat kértek. Merre vezet a futballevolúció következő lépcsőfoka? A javaslatot végül elvetették, ennek ellenére a téma megér egy kivesézést, ahogyan a káoszbajnokság eddigi történéseit is érdemes megvitatni. Kele János és Kálnoki Kis Attila vendége ezúttal a Premier League-rajongó DigiSport-kommentátor, Szarka András volt.

Komoly reformtervvel állt elő a Manchester United és a Liverpool:

  • a javaslat szerint a 2022/23-as szezontól kezdve a PL-ben 20 helyett 18 együttes szerepelne, csak két biztos kieső lenne, a harmadik legrosszabb helyen végző csapat pedig osztályozót játszana.
  • mindemellett eltörölnék a szuperkupát (Community Shield), illetve a Ligakupában sem vennének részt a legmagasabb osztályban szereplő csapatok.
  • a terv alapján a Premier League-nek át kellene adnia a televíziós jogdíjak negyedét az Angol Labdarúgóligának (EFL), amely ezen kívül további 250 millió fontot kapna előlegként a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére.

A javaslatot végül elvetették, ennek ellenére a téma megér egy kivesézést, ahogyan a Premier League eddigi szezonja is.

A Ziccer korábbi adásait ITT találja.

Kiemelt kép: RUI VIEIRA / POOL / AFP

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik