Sport

A kormány áthúzta a veszprémi kézilabdaszurkolók álmát

2018. novemberében, a sportág rendkívüli közgyűlésén jelentette be Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, hogy a 2022-es, magyar-szlovák rendezésű férfi kézilabda-Eb kapcsán gigaberuházásokra készül a kormány.

Újabb giga sportberuházásra készül a kormány, ezúttal a kézilabdázók örülnek
A 2022-es magyar rendezésű Eb-döntőnek ad majd otthont a most megálmodott és zöld utat kapott 20022 fő befogadására képes kézilabda-csarnok.

Az elnök, aki egyben a Fidesz frakcióvezetője,

  • a szegedi csarnok  átépítését, új, nyolcezres aréna építését,
  • a Veszprém Aréna 5170 fősről 8000-re bővítését,
  • a debreceni Főnix-csarnok rekonstrukcióját,
  • és a budapesti, 20 022 fős befogadóképességű vadonatúj, egyben Európa legnagyobb kéziarénájának építését vízionálta.

A veszprémi szurkolók örültek, mert a négy közül pont a Veszprém Aréna az – és az egyetlen –, amelyik szinte száz százalékos kihasználtsággal működik a 2008. júliusi átadása óta, hovatovább a klub bármelyik BL-meccsén képes lenne megtölteni egy 8000-es csarnokot is.

Nos, a bővítés csak a Telekom Veszprém szurkolóknak tűnt logikusnak, az azt finanszírozó kormánynak nem. Így most azért búslakodnak, mert egyetlen döntéssel kivették a Veszprém Arénát a fent felsorolt négyesből.

Íme a Miniszterelnökség közleménye:

A kormány a veszprémi kézilabdaklub eredményeit és a nagyszámú szurkolótábor igényeit figyelembe véve vállalta, hogy megvizsgálja a jelenleg 5170 férőhelyes Veszprém Aréna 8000-esre történő bővítésének lehetőségét annak érdekében, hogy a 2022. évi magyar-szlovák társrendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lehessen.

A beruházás költségeinek vizsgálata során megállapított előzetes tervezői becslés alapján

a Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tíz évesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésében a kormány a továbbiakban is kiemelten támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség törekvéseit. Az Európa-bajnokság mérkőzéseinek lebonyolítására az új budapesti multicsarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix csarnok továbbra is rendelkezésre áll, amelyek a Magyarországon játszandó három csoport meccseinek, valamint az egyenes kieséses szakasz lebonyolításához bőségesen elegendőek.

A jelenlegi döntés ugyanakkor nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik