Gazdaság

100 milliárdnál is többe kerülhet a kézilabda-Eb, Mészárosék máris rárepültek

Tatabánya tartalék helyszíne lehet a Szlovákiával rendezett 2022-es kézilabda-Eb-n, ami sajtóhírek szerint akár 100 milliárd forintot is kiszívhat az államkasszából. A Tatabányára tervezett sportcsarnok építésére az előzetesen becsült értéknél magasabb ajánlatok érkeztek a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárásán — szúrta ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeben (EKR) a Napi.hu.

A bontási jegyzőkönyv szerint az előzetesen becsült ár nettó 19,2 milliárd forint volt, az ajánlattételre felkért felcsúti székhelyű – Mészáros Lőrinc és gyerekeinek tulajdonában lévő – Fejér-B.Á.L. Zrt. és a budapesti Épkar Zrt. alkotta konzorcium 22,9 milliárd forintos ajánlatot tett, míg a soproni Fertődi Építő Zrt.  24,9 milliárdos, a kecskeméti Horváth Építőmester Zrt. 24,1 milliárdos ajánlatot adott be.

Az ár azonban még változhat, ha sikerül azt a cégekkel folytatott május 30-ai tárgyaláson lejjebb szorítani. Az eljáráson még nem hirdettek eredményt.

Egymilliárdért tervezik meg a gigantikus budapesti kéziarénát
Ez lesz Európa legnagyobb kéziarénája, ehhez mérten emészti a közpénzt.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik