Sport

Újabb giga sportberuházásra készül a kormány, ezúttal a kézilabdázók örülnek

2022-ben férfi kézilabda Európa-bajnokságot rendezünk Szlovákiával közösen, és a magyarországi mérkőzéseknek négy város, Budapest, Szeged, Debrecen és Veszprém ad otthont.

Kocsis Máté, a magyar szövetség elnöke a rendkívüli közgyűlésen azt mondta, a szegedi csarnokot át kell építeni, és az Eb-n már az új, nyolcezres arénában kerül sor a mérkőzésekre. A Veszprém csarnokának bővíteni kell a befogadóképességét, és ezeknek a munkálatoknak 2021 szeptemberéig, vagyis nagyjából három éven belül el kell készülniük.

A debreceni Főnix-csarnok is rekonstrukcióra szorul,

Budapesten pedig a kormány támogatásával egy teljesen új csarnok épül, amely stílusosan 20 022 fős befogadóképességével Európa legnagyobb kéziarénája lesz, és itt rendeznék az Eb-döntőt is, írja az NSO.

Arról egyelőre nincs információ, hol épülne a csarnok, azt viszont már hallani lehetett korábban, hogy 10-15 milliárd forintba kerülne a beruházás.

A férfiak 15. Európa-bajnokságán már 24 csapat vesz részt, az Eb-t 2022. január 14. és 30. között rendezik meg. Debrecen, Szeged és Veszprém mellett Kassa és Pozsony ad otthont a csoportmeccseknek, a budapesti helyszín pedig a középdöntőktől kapcsolódik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik