Sport

Nemzetközi úszóverseny lesz Debrecenben

Debreceni-sportuszoda(960x640).jpg (debreceni sportuszoda, )
Debreceni-sportuszoda(960x640).jpg (debreceni sportuszoda, )

Először rendezi meg Traubi Kupa 2013 elnevezésű, négyfordulós utánpótlás-úszóviadalát a Debreceni Sportcentrum- Sportiskola úszószakosztálya.

A nemzetközi verseny nyitófordulója február 16-án, szombaton 10.30-kor rajtol el a Debreceni Sportuszodában. A Magyar Úszó Szövetség hivatalos versenynaptárában is szereplő megmérettetés nagy sikert aratott a  tagszervezetek és a határainkon túli nevelőegyesületek körében, hiszen mindjárt az első fordulóra 20 klub színeiben 341 fiatalt neveztek.

A rendező Debreceni Sportcentrum-Sportiskola képviseletében 47-en tempóznak. A Traubi Kupára öt korosztályban, fiú-lány kategóriában lehetett nevezni. A legfiatalabb versenyzők 7-8 évesek, a legidősebbek 22-23 évesek lesznek. A nap folyamán mind a négy úszásnemben rendeznek futamokat. A legtöbben a 100 méteres fiú gyorsúszás versenyszámában rajtolnak, itt összesen 21 futamot rendeznek.

„A négyfordulós sorozatot azzal a céllal indítottuk útjára, hogy ebben az időszakban is tudjuk a versenyzési lehetőséget biztosítani, legfőképpen a keleti régió és a keleti határhoz közel eső, határon túli városok fiataljai számára. Nagy sikernek tartom, hogy már az első alkalommal roppant nagy az érdeklődés a viadal iránt. A 14 hazai csapat mellett például 5 román és 1 ukrán egyesület versenyzőit is Debrecenbe várjuk” – mondta a DSC-SI úszószakosztályának szakmai igazgatója, a verseny főszervezője, Sántics Béla.

A szakember egyben köszönetet mondott a megmérettetés névadó szponzorának, a Traubisodát gyártó debreceni Ráthonyi Kft.-nek. A Traubi Kupa szombaton 10.30-tól előreláthatólag késő délutánig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik