Kultúra

Kiderült, mikor kerül mozikba a Ragyogás folytatása

Azaz az Álom doktor filmadaptációja, amely Stephen King azonos című regényéből készül.

Még január végén jelentette be a nagy hírt a Warner Bros. Pictures, hogy (az AZ elsöprő sikerén felbuzdulva) filmre viszik a Stephen King egyik leghíresebb művévé vált Ragyogás (The Shining) folytatását: az Álom doktor (Doctor Sleep) című regényt, amelyet 2013-ban jelentetett meg a világhírű író.

Horrorfilm készül a Ragyogás folytatásából
És már az is megvan, hogy ki rendezi a Stephen King-féle Álom doktor adaptációját.

A produkció azóta is előkészítés alatt áll, ugyanakkor a The Hollywood Reporter értesülései szerint

mostanra kitűzték a bemutatóját, melynek értelmében az Álom doktor kereken 40 évvel a Stanley Kubrick-féle Ragyogás után: 2020. január 24-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ezzel együtt az még nem dőlt el, hogy az Álom doktor adaptációja hivatalosan is az 1980-as Ragyogás folytatása lesz-e, vagy attól független produkcióként készül. A kérdés megválaszolását illetően kényelmes helyzetben van a mai Warner Bros., miután anno Kubrick filmjét is ők gyártották és forgalmazták, illetve jelenleg is náluk vannak a Ragyogás filmes jogai is.

Az Álom doktor forgatókönyvét King regénye alapján az Egy csodálatos elme szkriptjéért Oscar-díjjal kitüntetett Akiva Goldsman és az adaptáció rendezésére is szerződtetett Mike Flanagan írja. Az utóbbi az elmúlt években már olyan horrorokat készített, mint az Oculus (2013), a Hush (2016), a Mielőtt felébredek (2016) és az Ouija: A gonosz eredete (2016), illetve tavaly ő vezényelte le a Netflix számára a szintén Stephen King által írt Bilincsben (Gerald’s Game) adaptációját is.

Az idehaza három éve az Európa kiadó gondozásában megjelent Álom doktor már napjainkban játszódik, ugyanakkor ismét a klasszikussá vált Ragyogás ifjú főszereplőjeként megismert Danny Torrance körül forog. A kisfiúként a Panoráma Szállóban különböző borzalmakat átélő Dan immár felnőttként, miután kigyógyult alkoholfüggőségéből, egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik szólítani. Dan Torrance különleges képessége felnőttkorában is fontos szerephez jut. Régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik a lidérces, borzongató történet.

Mozifilm készül Stephen King egyik legparább regényéből
Az új évezred egyik legünnepeltebb horrorfilmese fogja rendezni a produkciót.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures/Hawk Films

Ajánlott videó

Olvasói sztorik