Kultúra

Mozifilm készül Stephen King egyik legparább regényéből

Az új évezred egyik legünnepeltebb horrorfilmese fogja rendezni a produkciót.

Tavaly óta reneszánszát éli Stephen King regényeinek megfilmesítése és miután az ősszel bemutatott AZ az év egyik legnagyobb kasszasikerévé, illetve minden idők legsikeresebb horrorfilmjévé vált az Egyesült Államokban, Hollywood kezd egyre jobban rákapni a témára. Ezt bizonyítja a legújabb King-adaptáció friss híre is, amely a The Hollywood Reporter beszámolója szerint a horror mesterének

1987-ben kiadott A rémkoppantók című művéből fog forogni. A filmet az a James Wan rendezi majd, aki pl. a Fűrészt, az Insidioust és a Démonok között-horrorokat is levezényelte.

Stephen King klasszikusát is sikerre viheti a horrorokhoz nagyon értő James Wan. Fotó: Getty Images for AIF/Frazer Harrison

A rendezés mellett Wan producerálja is a filmet, azzal a Roy Leevel közösen, aki egyebek mellett A Lego-kaland, a Körök, a Lego Batman – A film és a már említett AZ egyik producereként is ismert.

Az idehaza az Európa kiadó gondozásában megjelent A rémkoppantók egy Maine állambéli kisvárosban, Havenben játszódik, ahol az írónő Bobbi Anderson felfedez egy eltemetett űrhajót, amelyet aztán a többi lakossal együtt elkezdi kiásni. A haveniek hamar észreveszik, hogy a tárgy furcsa hatással van rájuk: olvasni kezdenek mások gondolataiban és arra is képesek lesznek, hogy bizarr, de hasznos eszközöket eszkábáljanak maguknak. Mindenki, aki a tárgy közelébe kerül, vérezni kezd, és az űrhajó környékére merészkedő állatok mind elpusztulnak. Van azonban két ember, aki ellenáll az űrhajó erejének, és akinek gondolataiba mások nem látnak bele: ők Jim Gardener és Ev Hillman, akiknek a fejében fémlemez van.

A még a gyártóját kereső mozifilm már nem az első adaptációja lesz A rémkoppantóknak: még 1993-ban a néhai John Power rendezett belőle kétrészes tévéfilmet (a kiemelt képen), King közreműködésével. Nagyjátékfilm azonban máig nem készült az egyik legnagyobb példányszámban elkelt King-regényből, akárcsak a Ragyogást folytató Álom doktorból, melynek filmre vitelét szintén nemrég jelentették be.

A zombifilmtől a boszorkányos borzongásig: ezek Stephen King kedvenc horrorjai
A horror nagymestere megnevezte azt a 23 alkotást, amelyek nézőként neki a legjobban bejönnek.
Kiemelt kép: Konigsberg/Sanitsky Company

Ajánlott videó

Olvasói sztorik