Kultúra

Horrorfilm készül a Ragyogás folytatásából

És már az is megvan, hogy ki rendezi a Stephen King-féle Álom doktor adaptációját.

Úgy fest, a szeptemberben bemutatott AZ elsöprő sikerén felbuzdulva a Warner Bros. Pictures jobban ráhasal Stephen King regényeinek megfilmesítésére, ugyanis bejelentették, hogy elkészítik a Ragyogás folytatásaként 2013-ban megjelent Álom doktor (Doctor Sleep) adaptációját – jelenti a Deadline.

A produkció jelenleg még előkészítés alatt áll, de az máris kiderült, hogy

az a Mike Flanagan fogja rendezni, aki az Oculus (2013), a Hush (2016), a Mielőtt felébredek (2016) és az Ouija: A gonosz eredete (2016) című horrorok mellett tavaly a Netflix számára az ugyancsak King művén alapuló Gerald’s Game (Bilincsben) adaptációját is levezényelte.

Bilincses szexnek indult, halálos ítélet lett belőle
Így summázható a Stephen King-féle Bilincsben, amelynek a Netflixen közeleg a borzongató filmváltozata. Trailer.

A rendezés mellett Flanagan a forgatókönyv írásából is kiveszi a részét, merthogy ő fogja véglegesíteni a szkript vázlatát, amelyet az Oscar-díjas Akiva Goldsman (Egy csodálatos elme) dolgozott ki.

Az idehaza három éve az Európa kiadó gondozásában megjelent Álom doktor már napjainkban játszódik, ugyanakkor ismét a klasszikussá vált Ragyogás ifjú főszereplőjeként megismert Danny Torrance körül forog. A kisfiúként a Panoráma Szállóban különböző borzalmakat átélő Dan immár felnőttként, miután kigyógyult alkoholfüggőségéből, egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik szólítani. Dan Torrance különleges képessége felnőttkorában is fontos szerephez jut. Régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik a lidérces, borzongató történet.

Az adaptáció kapcsán arról egyelőre nem esett szó, hogy mint folytatás ténylegesen kapcsolódni fog-e a Ragyogás 1980-as filmváltozatához, vagy attól független produkcióként készül. Igazából bármelyiket választhatják majd Falanaganék, miután anno a Stanley Kubrick rendezésében és Jack Nicholson főszereplésével forgatott horrort is a Warner Bros. gyártotta és forgalmazta.

Jó, de miért akkora zseni Stephen King?
Nem mintha nagyon sokaknak kellene magyarázni, de azért összeszedtük azokat az ízeket, amelyek miatt annyira addiktívak King mester művei.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures/Hawk Films

Ajánlott videó

Olvasói sztorik