Nagyvilág

Újabb Wizz Air-káosz Párizsban, egy repülőnyi utas rekedt odakint

Oláh Tibor / MTVA
Oláh Tibor / MTVA

Két héten belül másodszor hagyott körülbelül 200 utast a párizsi Orly repülőtéren a Wizz Air.

A 24.hu-nak helyszínen tartózkodó olvasók számoltak be arról, hogy vasárnap 21 óra 55 perckor szállt volna fel a gépük a reptérről, de nem sokkal előtte a Wizz Air applikációjában feltűnt nekik, hogy 23 óra 9 percre tették át az indulást.

22 óra 40 perckor aztán közölték velük, valószínűleg átviszik őket a Charles de Gaulle reptérre, merthogy ott szállt le az a gép, amivel őket Budapestre vinnék. Ebből végül semmi nem lett, a repülő üresen visszatért Magyarországra, az embereket pedig kiterelték az utasváróba az Orly-n.

Az egyik utas arról számolt be, hogy étlen-szomjan várakoztak itt órákat, sokan a földön aludtak gyerekekkel, mígnem hajnal ötkor elvitték őket egy szállodába aludni. Itt azonban csak hétfőn délig maradhattak, miközben próbálták kideríteni, hogyan juthatnak haza. Állítólag még az is felmerült, hogy nekik kell kifizetniük a négycsillagos hotelben az ott töltött „éjszakát”, de ezt végül elengedték nekik.

A protokoll szerint ilyenkor a légitársaságnak fel kellene ajánlania egy másik járatot, amivel hazautazhatnának a törölt járat utasai, de az applikációban ez az opció valamiért fel sem ugrott.

A Wizz Air az utasok szerint egy automatikus sms-en kívül semmiről nem tájékoztatta őket. A legtöbben belefáradtak a várakozásba és 100 ezer forintos jegyáron másik légitársasággal repülnek haza inkább.

A cég megkeresésünkre közölte: a tegnap 21:55-kor induló W6 2368 számú járatot kénytelenek voltak átütemezni technikai problémák miatt, amely átütemezésről és az ezzel kapcsolatos tudnivalókról sms-ben és e-mailben is értesítették az érintett utasokat.

Az esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk, az érintett utasok szállás- és egyéb költségeit utólag észszerű összeghatárig természetesen megtérítjük, ehhez a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál kell elindítania az igénylést, és a számlák másolatát is be kell mutatni. A Wizz Air számára továbbra is utasai és személyzete biztonsága a legfontosabb

– közölték a tájékoztatásban.

Az érintett gép egyébként még aznap este hazajött Budapestre, majd ma már el is repült Barcelona irányába – utasokkal tele.

A Wizz Airnek az elmúlt hetekben egyébként több káoszos járata is volt. Két hete szintén Párizsból nem jött haza egy gép, egy római járat pedig 16 órát csúszott.

Kapcsolódó
Az biztos, hogy elhangzott az „f” betűs szó – egy magyar írónő kálváriája Ferihegyen
Te ki a fasz vagy? – kérdezte a reptér munkatársa az írót, aki több hónapos előkészületek után Rómába akart utazni, hogy a Washingtoni Holokauszt Múzeum felkérésére interjút készítsen a Mussolini-rezsim egyik, 102 éves szemtanújával. Járatuk nagyjából 16 órát késett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik