Közélet

Kósa: nyilvánvaló az adócsalás a Jobbiknál

“Nyilvánvaló a bűncselekmény és az adócsalás”

mondta Kósa Lajos a jobbikos plakátügyre utalva, amelyben a Fidesz szerint az ellenzéki párt jogtalanul kapott kedvezményt Simicska Lajos cégeinél plakátolásra. A fideszes politikus a Magyar Időknek adott interjújában elmondta, az ellenzék azzal, hogy nem szavazta meg a törvényt, “a rendszerszintű korrupció mellett tette le a voksát”.

A kormánypárti lapnak Kósa beszélt a civil törvényről is, szerinte a civil szervezetek, azon belül is a Nyílt Társadalom Alapítványhoz tartozó NGO-k célja, hogy

“ráerőltessék Soros [György] programját Magyarországra, vagyis hogy beengedjék a migránsokat”.

A kormány nem fog meghátrálni a civil törvényben, amennyiben emiatt kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság, azt is végigviszik. Kósa a betelepítési kvótát ahhoz hasonlította, amikor az 50-es években a tanácsok társbérletbe kényszerítették az embereket.

A Magyar Idők arról is megkérdezte Kósát, hogy akkor most beszüntették-e véglegesen a letelepedési kötvényt, mert a forgalmazást a kormány felfüggesztette, de a Magyar Nemzet értesülései szerint Habony Árpád a kötvényekről tárgyalt Hongkongban, ahova magángéppel utazott, többek között Demján Sándor kíséretében.

A sajtóban megjelent hírek alapján annyi történt, hogy Habony, Csányi meg Demján elmentek Makaóra kártyázni. (…) Az pedig, hogy a letelepedésikötvény-programot összehozzák a migrációval, teljes agyrém.

Kósa szerint a kötvényt megvásárlók nem illegális bevándorlók, így őket szívesen látják az Európai Unióban. Hozzátette, hogy ő sosem utazgatna luxuskörülmények között:

Például én ultizni szeretek, de 10 forintos alapon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik