Belföld

Átment a hazugságvizsgálaton H. László, akit a Katzenbach-gyilkosságra való felbujtással gyanúsítanak

police.hu
police.hu

Továbbra is börtönben maradhat az a három minősített emberöléssel gyanúsított férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2009-ben megölték Katzenbach Imrét, majd elásták.

A Fővárosi Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított L. Istvánnak, és Sz. Lajosnak, valamint az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberöléssel meggyanúsított felbujtó, H. László letartóztatását.

H. László ügyvédje, Zamecsnik Péter lapunknak azt mondta, hogy mindenképp fellebbeznek majd a végzés ellen, ha az ügyészség indítványa alapján meghosszabbítják az ügyfele letartóztatását.

Az ügyészség olyan veszélyekre hivatkozik, melyeknek semmi alapja nincs. H. László mindenben együttműködik a hatóságokkal, vállalta még a poligráfos vizsgálatot is, ami negatív lett, csak erről ugye senki sem beszél. Az jött ki a hazugságvizsgálat során, hogy ügyfelem mindenben igazat válaszolt, és semmi köze a felbujtáshoz. Remélem, hamarosan kiderül, hogy rossz személlyel kötött alkut az ügyészség

– mondta lapunknak Zamecsnik, hozzátéve, a minősített emberöléssel gyanúsított másik két férfi, Sz. Lajos és L. István azt mondta a kihallgatása során, hogy nincs közük a bűncselekményhez. Hozzátette, nem tartja valószínűnek azt a sajtóban megjelent hírt, hogy megtalálták az egyik gyanúsított DNS-ét az áldozat körme alatt, mert csak a futballista csontjai kerültek elő.

Kapcsolódó
Curtis testvére és a társai is tagadják Katzenbach Imre megölését, letartóztatták őket
Kiderült, hogy mit ígértek a bérgyilkossággal gyanúsított egyik férfinek.

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta a jelenleg is börtönben lévő 50 éves H. Attilát a volt futballista megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta Katzenbach életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik