Sport

Hosszú Katinka Kapással és Gyurtával közös nyilatkozatában lemondásra szólítja fel a MÚSZ vezetését

Shane Tusup Facebook-oldalára került fel az a bejegyzés, melyben többek közt Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Bernek Péter és Gyurta Dániel közös nyilatkozatban szólítja fel lemondásra a Magyar Úszó Szövetség vezetését.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Magyar Úszó Szövetség részéről szakmaiatlan és üres frázisok záporoznak felénk, illetve az egyetlen kritikáinkra érkező válasz a személyeskedés. (…) Egy emberként kijelentjük, hogy a jelenlegi elnök és az általa működtetett antidemokratikus rendszer semmiképp sem szolgálják a magyar úszósport érdekeit.

Az úszók, illetve Czakó Csaba és Shane Tusup edzők az alábbi pontokban látják az eredményes magyar úszás biztosítottságát:

  1. Álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, ami hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására
  2. Kérjük, hogy a fontos kérdésekben létrejöhessen a valódi titkos szavazás, illetve szűnjön meg a megkérdőjelezhető elektronikus távszavazási rendszer
  3. Fektessenek le egységes, objektív válogatási elveket, átlátható szabályrendszert és működést.

Az általunk kívánt helyzet megvalósulásának legfontosabb feltétele, hogy a Magyar Úszó Szövetség jelenlegi, közel 20 éve regnáló vezetése – amely mögött megszűnt az az egység és bizalom, amivel az úszó társadalmat képviselni tudja – távozzon, és adjon teret az új korszak megszületésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik