Nagyvilág

Két skóciai mecset hívta meg Trumpot, hogy megmutassák, hülyeségeket beszél

Mielőtt ismét gyűlöletkeltő beszédbe kezdene, Trumpnak többet kellene megtudnia a muzulmánokról, akiket majdnem minden alkalommal megsért, amikor kinyitja a száját

– fogalmaztak a mecsetek vezetői a Herald Scotland nevű skót napilapban megjelent közleményükben.

Örülnénk, ha esélyt kaphatnánk arra, hogy megmutassuk neki, milyen munkát végzünk Edinburgh-ban

– írták. Az AFP francia hírügynökségnek Mohammad Szalím Irsad, az egyik szóban forgó muzulmán imahely, az Annadale Mecset egyik illetékese úgy nyilatkozott, azt akarják elmondani Trumpnak, hogy amit a muzulmánokról gondol, egyáltalán nem felel meg a valóságnak.

A republikánus elnökjelölt június 22-én érkezik Skóciába, hogy meglátogasson a birtokában lévő két golfpályát, majd Írországba utazik, hogy ott egy harmadikat is szemügyre vegyen.

Trump mindössze egy nappal azelőtt érkezik a szigetországba, hogy annak lakói referendumon döntenek arról, továbbra is az Európai Unió tagja maradjon-e Nagy-Britannia.

Az édesanyja révén skót származású Trumptól december óta eltávolodott a skót régió, miután kijelentette, átmenetileg felfüggesztené a muszlim vallásúak amerikai beutazását. Az Aberdeen-i Robert Gordon egyetem megfosztotta a milliárdost az intézmény által adományozott tiszteletbeli doktori címétől, a skót kormány pedig az “üzleti nagyköveti” titulusától.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik