Tech

Töltés közben rázta meg az áram a tinilányt

Halálos áramütést szenvedett egy thaiföldi tinédzser, miközben töltés alatt állt mobilja – írja a Daily Mail. A vizsgálatok szerint a 17 éves Nong Ying épp játszhatott a telefonján, amit egy sérült borítású, ragasztószalaggal megerősített kábelű hosszabbítóval csatlakoztatott hálózatra, ez pedig hozzáérhetett a fém ágykerethez. Nong édesanyja a tragikus balesetkor éppen nem tartózkodott a lakásban, hazaérve már holtan találta lányát. Először arra gondolt, hogy tinédzser csak elaludt, de amikor hozzáért a testéhez, kisebb elektromos ütés érte őt is. Az áldozat bal tenyerén égési sérüléseket is szenvedett, feltételezhetően azzal tartotta a készüléket.

A helyi rendőrség szerint a nyomozás még folyamatban van, így a pontos technikai részletek még váratnak magukra. A New York-i Tűzoltóság is külön felhívta korábban már a figyelmet arra, hogy a felhasználók sose használjanak olyan megtört és rossz állapotú kábeleket, amiken sérült a vezetékeket fedő szigetelőborítás, mert nem csak tűz-, de életveszélyes is a használatuk.

Vigyázz az olcsó mobiltöltőkkel: százból 99 veszélyes
Miért kerül egy távol-keleti, utángyártott töltő negyedannyiba, mint az eredeti? Például azért, mert annyira sem biztonságos, mint százas szöggel ellenőrizni, van-e feszültség a fali aljzatban.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik