Tech

Még mindig a Samsung nyakában liheg a Huawei

A Canalys elemzőcég közzétette az okostelefonpiac idei harmadik negyedévére vonatkozó számait. A jelentés szerint az elmúlt két évre jellemző folyamatosan zsugorodás után a globális mobilpiac ismét erőre kapott, és megnőtt a leszállított készülékek száma a július és szeptember közt tartó időszakban. Összesen 352,4 millió készüléket szállítottak világszerte, ez az érték a megelőző év azonos időszakában 348,9 millió volt.

A gyártók toplistáját a Samsung vezeti 22,4 százalékos piaci részesedéssel és 78,9 millió okostelefonnal. Vélhetően az újragondolt A-szériás készülékek és az elérhető modellek megnövelt számának köszönhető, hogy a cégnek 11 százalékos növekedést sikerült elérnie a tavalyi 71,3 millió mobilhoz képest.

A leglátványosabban a második helyen szereplő kínai Huaweinek sikerült növekednie: 29 százalékot sikerült növekedni, és a leszállított 66,8 millió okostelefonnal 19 százalékos piaci részesedést produkáltak a negyedévben.

Az Apple részesedése 12,3 százalék volt 43,5 millió leszállított mobillal, ami 7 százalékos visszaesés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Forrás: Canalys

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik