Szórakozás

Kiakadtak az olaszok a Heinz legújabb dobásától

Jeff Greenberg / Contributor / Getty Images
Jeff Greenberg / Contributor / Getty Images

Közfelháborodást okozott Olaszországban az amerikai Heinz amikor bejelentette: ősszel konzerv carbonarát dob piacra Nagy Britanniában – írja a Vice.

A Heinz közleménye szerint a Z-generációt célzó carbonara konzerv egy világszerte jól ismert tésztaétel fantasztikus ízeit kombinálja az egyszerűséggel. Az olaszok azonban úgy gondolják, hogy nemzeti ételük egyik nagyszerűsége eddig is az egyszerűségében, könnyű elkészíthetőségében rejlett.

A séf Alessandro Pipero, aki egy Michelin-csillagos éttermet vezet Rómában, macskaeledelnek nevezte a konzervet, Gianfranco Vissani séf és tévés személyiség pedig azt mondta, a Heinz szégyellheti magát az olasz kultúra és gasztronómia sárba tiprása miatt.

Az olaszok a közösségi portálokon sem finomkodnak. Sokan azt írják, remélik, a konzerv carbonara csak vicc, nem valódi termék, míg valaki azt írta: „bocsáss meg nekik, Uram, mert nem tudják mit cselekszenek.”

Alessandra de Dreuille a Heinz készétel részlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy a konzerv carbonara a tökéletes, fáradtságmentes választás egy hosszú nap végén, miközben barátokkal nézzük kedvenc sorozatunk legújabb részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik