Foci

A női focisták helytálltak a csoportban, de Vágó lemondott

A magyar női labdarúgó-válogatott győzött utolsó vb-selejtezőjén, de nem jutott tovább az erős csoportban.

A mieink Romániát verték meg idegenben 3-2-re, mindhárom gólt Jakabfi Zsanett szerezte. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jut tovább a csoportból, ugyanakkor a korábbi selejtezők eredményeit figyelembe véve hatalmas előrelépést jelent az, hogy nem szaladt bele nagy verésbe.

– Büszke vagyok a lányokra, akik a szívüket, lelküket kitették ma is. Ez a válogatott példát mutatott, megmutatta, hogyan lehet eredményesen szerepelni egy olyan selejtezőcsoportban, ahol jóval erősebb ellenfelekkel kell felvenni a harcot. Ez a győzelem az elmúlt három évben végzett munka csúcsa – olvasható Vágó Attila szövetségi edző nyilatkozata az mlsz.hu oldalon.

A csoport másik meccsén Ukrajna 3-1-re legyőzte Lengyelországot, a győzelemmel a két csapat helyet cserélt, az ukrán válogatott végzett a csoport élén. Vágó Attila együttese a harmadik lett. A kapitány egyébként bejelentette lemondását, mert a szövetség nem járult hozzá, hogy együtt végezze a szolnoki férfi NB 1-es csapat munkáját ebbéli feladatával.

A csoport végeredménye:

1. Ukrajna 5 2 1 24-9 17
2. Lengyelország 5 1 2 18-9 16
3. Magyarország 4 3 1 15-10 15
4. Románia 2 2 4 14-13 8
5. Bosznia-Hercegovina 0 0 8 0-30 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik