Sport

Mindenkit megvert, világbajnok a magyar tanárnő

Két arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel zártak a magyar felnőtt versenyzők a Szarajevóban megrendezett kick-box világbajnokságon.

A sportág hét szakága közül a light-contact, a low-kick és a K1 szabályrendszerek elitjét felvonultató vb-n a két elsőséget a szegedi Busa testvérpár, Gabriella és Andrea szereztek. Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton – tudatta a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A riválisokat megsemmisítve lett világbajnok a magyar kick-boxos
Egy arany már biztos a világbajnokságon, összesen 11 érmet nyernek a magyarok.

A light-contact női 50 kg-os súlycsoportjában a 2017-es budapesti vb-n is diadalmaskodó Busa Gabriella két 3-0-ás sikerrel jutott a döntőbe. A fináléban a jogi doktor végzettségű magyar kick-boxos szintén egyhangú pontozással győzött az ír De la Cour ellen. A 60 kg-osok mezőnyében Busa Andrea három fölényes győzelemmel lett finalista, a döntőben pedig 2-1-re felülmúlta az orosz Tagilcevát is. A tanárként dolgozó magyar így tavalyi két Európa-bajnoki aranyérme után immár világbajnoknak is mondhatja magát.

Az ezüstérem a fiatal Szmolek Emánuel nevéhez fűződik, akit három nyertes csatát követően csak a világbajnok olasz Barbiere tudott megállítani.

Harmadik lett light-contactban Maruscsák László (63 kg) és Vígváry Viktor (94), low-kickben Zsiga Melinda (52) és Boros Petra (70), valamint K1-ben Habash Antoine (63.5).

A felnőttek mellett a veterán korosztályban is osztottak érmeket a bosnyák fővárosban. Itt három magyar aranyérem is született: a felnőtt válogatott egyik edzője, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnok Dancsó Zoltán mellett Döme Balázs és Szuknai Zsuzsanna is a dobogó tetejére állhatott fel.

A kick-box másik négy szakágának – pointfighting, kick-light, full-contact és zenés formagyakorlat – világbajnokságát november végén rendezik a törökországi Antalyában.

A magyar érmesek

Felnőttek:

Light-contact:

Férfiak:
63 kg: 3. Maruscsák László
79 kg: 2. Szmolek Emánuel
94 kg: 3. Vígváry Viktor

Nők:
50 kg: 1. Busa Gabriella
60 kg: 1. Busa Andrea

Low-kick:

Nők:
52 kg: 3. Zsiga Melinda
70 kg: 3. Boros Petra

K1:

Férfiak:
63.5 kg: 3. Habash Antoine

 

Veteránok:

Light-contact:

Férfiak:
94 kg: 1. Dancsó Zoltán
+94 kg: 1. Döme Balázs

Nők:
65 kg: 1. Szuknai Zsuzsanna

A nyitóképen a Busa testvére. Fotó: Magyar Kick-box Szakszövetség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik