Sport

Nagy riválisa edzőjével folytathatja Hosszú Katinka

A hétvégén Kecskeméten tűnt fel egy versenyen Hosszú Katinka, aki akkor azt mondta, már körvonalazódik, hogy ki lesz az edzője. A Bors most ennél konkrétabban nevezte meg, hogy kivel folytathatja Shane Tusup helyett a munkát a háromszoros olimpiai bajnok. A lap értesülései szerint Hosszú a francia Fred Vergnoux-vel készülhet a jövőben, aki eddig a spanyolok klasszisát, a Rióban 200 m pillangóúszásban aranyérmes Mireia Belmontét edzette.

A Bors megemlíti, hogy Belmonte Vergnoux segítségével egy vállműtét után jutott fel a csúcsra, és az olimpia után a tavalyi budapesti vébén is győzni tudott.

“El tudom képzelni, hogy Freddel hasonlóan sikeres lenne Katinka, mint Shane-nel. Hosszú sokkal könnyebb eset, mint Mireia. A honvágy mellett azért is akarja otthagyni a spanyolt, mert új kihívásra vágyik, erre tökéletes lenne Katka.

Nem egyszerű eset a francia, hihetetlen kemény szakember. Ha jönnek a sikerek, akkor nagyon szeretik a tanítványok, ha nem, akkor viszont gyűlölik, Shane-hez hasonlóan szélsőséges típus. Kérdés, hogy ha haza akar térni, Magyarországra miért jönne?”

– nyilatkozta a Borsnak Tőrös Károly, aki korábbi dél-afrikai munkája során ismerte meg Vergnoux-t.

Belmonte egyébként Hosszú egyik kedvenc számában, 400 vegyesen is eredményes szokott lenni a világversenyeken, Rióban bronz-, a 2013-as barcelonai vébén ezüstérmes lett – mindkétszer Hosszúé lett az arany.

Kiemelt fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik