Sport

A Hosszú Katinka körül kialakult helyzetet a kormány is kezdi megelégelni

Lapinformáció szerint olimpiai bajnokunk szakítása miatt bukhatja a Csillebércre tervezett úszóakadémiáját.

A címben és a bevezető mondatokban olvasható állítást a bors.hu tette közzé. Az lap azt állítja, hogy a Hosszú Katinka magánéletében kialakult bizonytalan helyzet miatt előfordulhat, hogy mégsem a háromszoros olimpiai bajnok kapja meg a Csillebércre tervezett és a nevét viselő úszóakadémiát, hanem Darnyi Tamás, akit Kovács Ágnes segít majd.

A Borsnak egy neve elhallgatását kérő bennfentes úgy nyilatkozott, hogy azért bizonytalanodott el a kormány, mert míg Shane Tusup ért az üzlethez, addig Hosszú kevésbé, azaz egyértelműen a szétválás gyengítette Katinka piaci pozíciója.

Darnyi Tamás hitelességét a kormány szemében négy olimpiai aranya (1988, 1992, mindkét alkalommal 200 és 400 vegyes) mellett az 1995, azaz 23 év óta működtetett úszóiskolája biztosítja, ahogy Kovács Ágnes is olimpiai bajnok (2000, Sydney, 200 mell) és egy ideje ő is úszásoktatásban utazik.

 

A lap megkérdezte Kovács Ágnest, aki úgy fogalmazott, most hall először erről a felvetésről. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár irodája azt a tájékoztatást adta, hogy jelenleg a Hosszú Katinka Sportakadémia előkészületei zajlanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik