Buksó

Bart Dániel: Minden rendes sörfőző irtózik már a kézműves jelzőtől

Bart Dániel a sörök hazai apostola. Egyike azoknak, aki sokat tett a magyar sörkultúráért. Nevéhez köthető a Főzdefeszt és Budapest első kézműves sörözője, de dolgozott gasztroújságíróként is. Most egy igazi kultúr-és társadalomtörténeti utazásra hív, amelyből kiderül, hogy tulajdonképpen mi is a sör, miért nincs nélküle civilizáció, és milyen párhuzam vonható ennek az évezredek óta közkedvelt italnak köszönhetően a sumér kultúra és a heavy metal között? Az arany folyam című sörtörténeti kötet mellett tíz plusz egy gasztronómiai témájú könyvet ajánl Nyáry Krisztián, aki a legfrissebb könyves hírekről is beszámol, köztük a Stephen King és kiadója között húzódó konfliktusról.

Bart Dániel: Az arany folyam – A sör életrajza, Corvina, 2022

10 +1  új gasztronómiai tárgyú könyv

Ghillie Basan: MEZZE – Kis fogások, nagy társaságok. HVG Könyvek, 2022

Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára. Partvonal, 2022

Paul Hollywood: Süssünk együtt! Partvonal, 2022

Horváth Judit-Király Ágnes: Fermentált konyha. HVG Könyvek, 2022

Alexandra Jones: Sajtimádók zsebkönyve, Corvina Kiadó, 2022

Josh Niland: Hal, mindenestül, Alexandra, 2022

Kner Piroska: Szakácskönyv – Parti Nagy Lajos: Árnyékporocska – Kner Piroska élete és receptjei. Magvető, 2021

Mautner Zsófi: Egy év a konyhámban – új kiadás. 21. Század, 2022

Rézi néni szakácskönyv. Nemzeti Örökség Kiadó, 2022

Saly Noémi: Kalán lisztel stábold bé – Szerecsek Anna szakácskönyve Vajdahunyad, 1848 körül. Ab Ovo, 2022

+1

Kovács Dávid Gábor: Whisky zsebkönyv, Corvina, 2022

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik