A következő élő közvetítés része Zelenszkij csalódott, hogy néhány nagyhatalom nem vesz részt a békecsúcson

Öt embert is letartóztattak az orosz védelmi minisztériumnál

NHAC NGUYEN / AFP
NHAC NGUYEN / AFP

Miután Vlagyimir Putyin leváltotta Szergej Sojgu védelmi minisztert, a minisztériumban tisztogatás indult, és letartóztattak öt magas rangú tisztviselőt is a tárcánál a korrupcióellenes kampány részeként, írja a CNN.

A lap szerint az időzítés jelzésértékű, hiszen az ukrajnai háborút továbbra sem sikerült megnyernie az oroszoknak, igaz, az elmúlt hetekben több fronton is sikeres offenzívákról számolt be a kormány.

A CNN-nek nyilatkozó elemzők szerint a védelmi minisztérium a legkorruptabb mind közül Oroszországban, és erről már az állami médiában is elkezdtek tudósítani. Emlékeztetnek, Jevgenyij Prigozsin, aki sikertelen puccsot indított az orosz kormány ellen, pont azt akarta elérni, hogy hogy leváltsák Sojgut és rendet tegyenek az általa inkompetens minisztériumban.

Putyin vélhetően csak azért most nyúlt hozzá a tárcához, teszik hozzá a szakértők, mert meg akarta várni a márciusi választás eredményét, melyen borítékolható volt a győzelme, és már csak azért sem akarta elsietni, mert azzal beismerte volna a gyengeségeit.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik