Gazdaság

Máris nyomoz a rendőrség a választás előtt átadott, balesetveszélyes játszótér ügyében

Hatósági útra terelődött annak a játszótérnek az ügye, amelyen tudomásunk szerint legalább egy gyerek lábtörést szenvedett, másik gyereknek a térde, egy harmadiknak a feje sérült meg, és volt, aki a fogát veszítette el – de a polgármester szerint nagyon jól sikerült a beruházás.

Sípcsonttörés, kificamodott térd a választás előtt átadott játszótéren
Komoly sérüléseket szenvedett több gyerek a csúszdákon. A polgármester szerint azonban nagyon jól sikerült a beruházás.

A balesetveszélyes csúszdákat a Reformátorok terén két nappal a választások előtt adták át Budapesten a XVI. kerületben, és már a megnyitás napján tömegével számoltak be arról szülők, hogy a gyerekek sírva esnek ki a csúszdákból, zúzódásokat szenvednek, akik kipróbálják az eszközöket, de voltak komolyabb sérülések is. Miután először beszámoltunk a sérülésveszélyes játszótérről, Tényi István nyomban bejelentést tett a rendőrségen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig arról tájékoztatta lapunkat, hogy a BRFK

foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A kerület újraválasztott, fideszes polgármestere, Kovács Péter lassan két hete nem reagál lapunk kérdéseire, az ATV tegnap riportot készített, de az ő kamerájuk elé sem állt a kerületvezető.

A csúszdapark idő előtti átadásának célja a választók szavazatainak „megvásárlása” volt, majd a folyamat hamar átváltott felelőtlenségbe, ahonnan már csak egy lépés volt, hogy az, ami korrigálható hibának indult, bűnbe forduljon –mondta lapunknak Vajda Zoltán, az ellenzék közös önkormányzati képviselője. „Egyszerűen nem tudom ugyanis másként értékelni azt az eseménysorozatot, amely több helyi gyerek könnyebb és súlyosabb sérülésével zajlott. Az első balesetek után, a bejelentésekre késve érkezett, nem érdemi reakciók joggal háborították fel a XVI. kerületieket. Magam is hiába tájékozódtam, hiába jártam el, a csúszdák részleges lezárása is csak később történt meg, hogy aztán, újabb sérülések árán végül lezárják az egészet és neki álljanak valamiféle átalakításnak.”

Kiemelt kép: Reformátorok tere XVI. kerület. Balesetveszély miatt pár nap múlva már le is zártak két csúszdát a választások előtt átadott csúszdaparkban. Fotó: Sopronyi Gyula/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik