Ziccer

A szurkoló érdeke, hogy kevesebb meccs legyen?

Túlvagyunk az újraszabott BL első körén, ami remek kiindulási alapot biztosította arra, hogy a játékosok túlterheléséről, a meccsdömping hatásairól és a sportközvetítések jövőjéről elmélkedjünk. Beszélgetőtársunk ezen a héten Szaniszló Csaba, a Sport TV műsorvezetője, kommentátora volt, így természetesen nem mentünk el szó nélkül De Rossi kirúgása mellett sem.

Óriási meccsdömpinggel indult el az újragondolt Bajnokok Ligája. A megváltozott lebonyolítás miatti több mérkőzés többletterhelést is jelent egyúttal a játékosoknak. Reális-e, hogy sztrájkba lépjenek a focisták? Érdekük-e egyáltalán, hogy tüntessenek, miután a megnövekedett terheléssel több pénz is jár? Jó-e nekünk, szurkolóknak az, ha meccsekkel árasztanak el minket?

Az idei szezontól nem csak az egytabellás rendszer, hanem a streaming is debütált – legalábbis ami a hazai közvetítéseket illeti. Ennek kapcsán beszéltünk arról, hogy Európában a szövetségek miért nem egy saját platformon keresztül értékesítik a közvetítési jogokat, ahogy azt az amerikai major sportok esetében látjuk, valamint arról is, hogy a jövőben hogyan változhatnak a sportfogyasztási szokások, és erre miképp fognak reagálni a tv-társaságok és streaming platformok.

A Romaért szorítókban két Lupetto él és mindkettő dühös De Rossi kirúgása miatt. A klublegenda távozásának hátterét felfestve egy görög jogásztól jutunk el addig, hogy az idei szezonra kinevezett Jurićtól elvárt BL-kvalifikációt érő hely reális-e az amerikai tulajok részéről, akikkel kapcsolatban felvetődik bennünk, hogy a tengerentúlon szocializálódva  nem érthették azt, hogy Európában a futball a hűségről szól, a szurkolók pedig ugyanúgy a klub részei, mint a játékosok vagy az edző.

Szeretnéd élőben hallgatni a Ziccert? Akkor várunk téged október 15-én Budapesten az Akváriumban a 24.hu első podcastfesztiválján!  Vendégünk Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik, Bolla Bendegúz és Schäfer András menedzsere lesz. Az eseményen a Ziccer mellett a Háromharmad és a Della is hallható lesz, majd az este folyamán együtt bulizhatsz, kötetlenül beszélgethetsz a szerkesztőség tagjaival. Minderre pedig a Tixán tudsz jegyet váltani.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik