Ziccer

Gera Zoltán a legfrissebb áldozata annak, ami a Vasasnál történik

Angyalföldön, a Gera Zoltán dicstelen búcsúját kiváltó okok keresésével indítottuk az adást, majd átnyargaltunk a 97-szeres válogatott legenda legnagyobb sikereinek színhelyére, Angliába, hogy a Premier League rajtjáról értekezzünk. Az angol csapatokon keresztül aztán Franciaországba is eljutottunk, ahol a multiklubmodell terjedésének áldozatául eső kiscsapatokra irányítottuk a reflektorfényt. Ezúttal Ágai Kis András, a Sport TV műsorvezetője csatlakozott hozzánk.

Gera Zoltán és a Vasas útjai mindössze 18 mérkőzés után elváltak egymástól, a kaput a harmadosztályból feljutó Tatabánya elleni vereség tette be a február óta futó projektnek. Az okok keresése mellett nem kerülhettük ki Nagy Miklós, kisebbségi tulajdonos és sportigazgató felelősségét sem, aki a klubvezetőként eltöltött öt éve alatt már a hetedik edzőt bocsátotta el, de

szóba kerültek a Gera szerint nem eléggé alázatos játékosok is, ennek kapcsán pedig a pénzbőség, ami úgy látszik, hogy az NB II-ben is a magyar futball megrontója.

Két forduló ment le eddig a Premier League-ben, és ugyan egyelőre messzemenő következtetéseket, természetesen, nem lehet levonni az eddigiekből, azonban az már mindenképpen megállapítható, hogy az elmúlt év(ek) szenvedése után a Manchester United elindult egy szebb jövő felé, a Liverpoolnak pedig a Klopp-éra után egyelőre a jelene is fényes, ugyanis 1991 óta először fordult elő az, hogy két győzelemmel kezdje egy edző a szezont a ’Pool padján. Az pedig már két forduló után látszik, hogy Arne Slot nagy szerepet szán Szoboszlai Dominiknak. A Liverpool nyolcasa mellett, természetesen, a Bournemouth első két bajnokiját végigjátszó Kerkez Milosra is kitértünk.

A multiklubmodell letarolta Franciaországot. A Chelsea-t is tulajdonló BlueCo érdekeltségébe tartozó Strasbourgnál a szurkolók, a tulajdonosváltás után, heves protestálásba kezdtek, félve, hogy csapatuk egy PL-klub szatellitklubjává degradálódik. A félelmük nem alaptalan, ugyanis a Manchester Cityt is magába foglaló City Grouphoz tartozó Troyes a csoporthoz csatlakozást követően bár feljutott a Ligue-1-be, majd 15-ik helyen végzett, azonban két szezonnal ezelőtt simán kiesett, és tavaly csak az tartotta bent a csapatot a másodosztályban, hogy időközben a Bordeaux csődbe ment. A modell a kreatív könyvelés és a játékosok ide-oda pakolásának melegágya. Adódik a kérdés, hogy miért éri meg csatlakozni egy kicsapatnak egy több klubot összefogó csoportosuláshoz és hogy mi lesz így a futball lelkével.

Ha még nem tetted, akkor csatlakozz a Ziccer PL fantasy ligájához! Ezt, a regisztrációt követően, a rnx3lw kód beírásával vagy a linkre kattintva tudod megtenni.

Kapcsolódó
Ha van igazán szomorú tünete a magyar futball általános szereptévesztésének, az Gera Zoltán és a Vasas esete
Mindössze tizennyolc meccs után Vasas kirúgta Gera Zoltánt, négy év alatt ő a hetedik edző, akit elfogyasztott a klub. Angyalföldön akad minden, pénz, paripa, fegyver, még befolyásos árnyék-tulajdonos is, egy valami nincsen soha: valódi felelőse a sorozatos kudarcoknak.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik