Tudomány zöldövezet

Elfogták Lord Fairfaxet, a terrorteknőst

Egy 29,5 kilogrammos keselyűteknőst fogott be Virginiában a Fairfax Megyei Rendőrség – írja az IFLScience. A Lord Fairfax névre keresztelt állat szabadon kószált egy város környékén, a hatóságok szerint az élőlényt egy állattartó engedhette el Alexandriában. A befogott teknőst a Virginiai Állatkertbe szállították.

Az élőlény felfedezéséről múlt héten számolt be a helyi rendőrség, miután egy aggódó lakostól bejelentést kaptak egy elszabadult, hatalmas teknősről.

A Virginiai Vadászati és Belvízi Halászati Hivatal szerint Lord Fairfax egykor házi állat lehetett.

A példány viszonylag fiatal, idővel ennél jóval nagyobbra fog megnőni.

A kifejlett hím keselyűteknősök átlagosan 80 kilogrammosak. A faj harapása az egyik legerősebb a világon, az élőlények ráadásul meglehetősen agresszívek is, így komoly sérüléseket képesek okozni.

Bár Lord Fairfax láthatóan nem örült elfogásának, a szakértők szerint szerencséje van, hogy az állatkertbe került. A keselyűteknős ugyanis nem őshonos Virginiában, és feltételezhető, hogy a példány idővel elpusztult volna a hidegben vagy az élelemhiánytól. Mivel az állat fogságban születhetett, valószínűleg természetes élőhelyén sem boldogulna.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik